עוגת שוקולד של סבתא

עוגת שוקולד של סבתא

זה אחד המתכונים הפשוטים של עוגת שוקולד מדהימה. הכנה מהירה, רק להכניס את כל החומרים לקערה לערבב ולתנור. עוגה שמצוינת לאירוח, לימי הולדת לגן וסתם ליום יום. העוגה יוצאת רכה ונמסה בפה!!! המתכון של סבתא רינה.

 

מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בינונית.

 

רכיבים:

2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1 כפית נס קפה
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים רותחים

 

ציפוי לעוגה:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 חבילות שוקולד מריר (200 גר')

 

אופן הכנה:

  • בקערה לשים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר, קקאו, נס קפה, ביצים ושמן ולערבב את הבלילה כ2-3 ערבובים.
  • להוסיף את המים הרותחים ולערבב לבלילה חלקה.
  • לשמן את התבנית ולהכניס לתנור על 160 מעלות למשך חצי שעה עד שקיסם יוצא יבש.
  • בינתיים מכינים את הציפוי: מחממים בסיר שמנת ולפני שהיא רותחת מורידים מהאש, שופכים על השוקולד ומערבבים עד להמסה.
  • את הציפוי שופכים על העוגה החמה שיצאה מהתנור.

 

טיפים של בישולצ'יק:

  • זמן האפייה בתנור משתנה על פי גודל התבנית.
  • אפשר לקשט את העוגה בסוכריות, אגוזים או בוטנים טחונים, תותים ומה שעולה בדעתכם.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

68 תגובות

  1. ורד הגב

    הכנתי את העוגה ליום ההולדת של בני והיה יצא משגעת
    תודה רבה בישלוצ'יק

  2. אתי הגב

    העוגה הזאות הכי הכי לא הספקתי לקרר וחצי מהעוגה נעלמה תודה תודה על המתכון המקסים ובכלל על כול המתכונים אני נהנת לאפות ולבשל ונהנת שזה נגמר שוב תודה רבה

  3. נורית הגב

    נראה מדהים אנסה, כל מתכון שלך בהחלט פשוט וקל להכנה כל הכבוד

  4. זקלין הגב

    חיפשתי עוגה כזות לקטנטנים שלי תודה

  5. נילי הגב

    הכנתי את עוגת השוקולד של סבתא והיא אכן נפלאה בדיוק כמו שעוגת שוקולד צריכה להיות.בני המשפחה שלי ובמיוחד הנכדים מאוד נהנו.תודה על המתכון.

    • בישולצ'יק הגב

      תודה רבה על השיתוף
      הכי כיף שבני המשפחה אוהבים ונהנים ממה שאנחנו מכינים

  6. גלי הגב

    הכנתי את העוגה יצאה טעימה ורכה מאוד במקום קקאו שמתי שוקולית כוס אחת .
    תודה רבה !

  7. נטע הגב

    הכנתי את העוגה והיא יצאה פשוט מעולה!!!
    אפשר להקציף חלבונים? זה יעשה אותה יותר אוורירית??

    • בישולצ'יק הגב

      היי נטע
      את יכולה להקציף את החלבונים, אבל כל הכיף בעוגה הזאת שקל ומהיר להכין אותה.

  8. zinasha הגב

    meuleee!!!!

  9. חיה הגב

    בוקר טוב אפשר להקפיא עם הקרם?

  10. מזל הגב

    מה אפשר לשים על העוגה במקום שמנת מתוקה שהעוגה תהייה פרווה אבל עדיין רכה????

  11. ענת הגב

    אחת העוגות הטובות והקלות שהכנתי. מזל שפירסמת שוב בפייס כי אבד לי המרשם. מיד הולכת להכין. תודה תודה לסבתא רינה

  12. דנה הגב

    עוגה מצויינת! ממליצה בחום

  13. ליאורה הגב

    יצא לי מוצלח. תודה.

  14. אודליה הגב

    הייהיי אם אני רוצה עוגה גדולה להכפיל הכל פי 2?

  15. הודיה הגב

    לגבי העוגת שוקולד של סבתא,
    הכנתי השבת לאורחים שבאו, חשבתי עוגה מוצלחת לפי התגובות פה והמתכון… הלכתי בדיוק לפי המתכון..
    התוצאה_
    שתי עוגות נמוכות שהיה להם חתך גדול באמצע, דחוסות נורא. וכשטועמים חסר טעם ונראה שלא מבושל.
    מאכזב נורא.חפשתי עוגה אוורירית וטעימה.
    לבסוף קבלתי עוגה שלא נאכלה בכלל.

    • בישולצ'יק הגב

      היי הודיה ממש צר לי שהעוגה לא הצליחה לך
      אני מכין אותה המון כי הבנות שלי ממש אוהבות אותה והיא קלה להכנה.
      הרבה פעמים החתך האמצע קורה כי פותחים את התנור לפני הזמן ואולי בגלל זה היא גם יצאה לך נמוכה.

    • רוני הגב

      הודיה יקרה,
      אני אופה את העוגה הזאת לשבת לפחות פעמיים בחודש, היא מעולה, רכה ועסיסית.
      אם היא יוצאת לך דחוסה תנסי לערבב פחות לאחר שאת מוסיפה את הקמח. ערבול יתר של הקמח עם הנוזלים גורם לשחרור של גלוטן שנותן לעוגה מרקם "דחוס" וגורם לה לא להתרומם ולתפוח.
      בנוגע ל"התפוצצות" של העוגה, תנסי לאפות אותה אולי על חום נמוך יותר, גם אם זה יאריך לך את משך האפיה.
      ממליצה לך בחום לנסות שוב, העוגה מ-ו-ש-ל-מ-ת!!!

      • בישולצ'יק הגב

        רוני תודה רבה על הפרגון וההסבר המפורט, לא יכולתי לענות על זה יותר טוב.

  16. חסוי הגב

    שאתם רושמים להרתיח מים זה בקומקום?

  17. חסוי הגב

    העוגה יצאה טעימה וממש נמסה בפה ממליצה בחום❤️
    לדעתי כדי בשוקולד מעל לשים חבילת שוקולד מריר וחבילת שוקולד חלב

  18. ❤️ הגב

    אני חייבת להגיד שזאת הפעם החמישית שאני מכינה את העוגה הזאת היא פשוט מדהימה תמיד יוצאת מוצלחת, ממש התמכרתי אליה!!

  19. הדס הגב

    אפשר להוסיף לבלילה שברי עוגיות אוראו? זה ייצא טעים?

  20. זיוה הגב

    העוגה יצאה טעימה מאוד! אמנם לקח לה קצת יותר זמן בתנור،אבל הטעם והמרקם מושלמים! וזאת עוד ב 5 דקות עבודה ובלי להדליק אפילו את המיקסר! תודה רבה על המתכון ?

    • בישולצ'יק הגב

      היי זיוה
      איזה כיף שיצא לך עוגה טעימה 🙂
      הסיבה שלקח לך יותר זמן לאפות את העוגה, היא שיש אבדל בפיזור חום בין תנור לתנור, מה שמצריך אפיה ארוכה או קצרה יותר בהתאם לתנור.

  21. יערה הגב

    אפשר לחתוך באמצע?
    נגיד אם אני רוצה להוסיף קרם באמצע?
    היא מתפוררת?
    ומה לגבי ציפוי קצפת?
    אני פשוט רוצה לשדרג את העוגה..

    • בישולצ'יק הגב

      היי יערה
      העוגה הזאת לחה ונימוחה, כך שזה לא יעבוד לחתוך אותה באמצה.
      אבל את יכולה לצפות אותה בקצפת בכיף

  22. יובל הגב

    כבר שנים שיש לי פוביה מעוכות יומולדת לאחר המון נסיונות כושלים. ב5 השנים האחרונות השתמשתי רק האבקה של פילסברי. החלטתי השבוע לנסות להתנתק מהפחד ואפיתי לגילי ביתי בת ה6 את העוגה הזו. תודה לכם שגרמתם לי להפסיק לפחד. יצא מושלם

  23. יערה הגב

    הקצפת תתקשה עליה?
    או תאבד את המרקם?
    היא תופחת בתנור?
    או שנשארת ישרה? אם אני רוצה לצפות אותה אצתרך לחתוך לה את הלמעלה?
    כי לפי התיאור שלך היא רכה וזה אומר שהיא לא תופחת כן?

    • בישולצ'יק הגב

      לא צריכה להיות בעיה עם הקצפת על העוגה
      העוגה נשארת לרוב ישרה כך שלא היה לך צורך לחתוך אותה

    • Daniel הגב

      היי אני רוצה להכין את העוגה, אתה יכול להגיד לי בבקשה באיזה כוס אתה משתמש? האם זה כוס של זכוכית של קפה עם הידית, כוס פלסטיק חמה או כוס פלסטיק קרה?

      • בישולצ'יק הגב

        היי דניאל
        אני משתמש בכוסות מדידה או בכוס זכוכית של הקפה עם הידית
        מוזמנת לשתף איך יצא לך 🙂

        • Daniel הגב

          היי ערב טוב, עכשיו הכנתי את העוגה, פתחתיי טיפה את התנור כדי לראות באיזה מצב היא.. ושמתי לב שהיא התנפחה בקטע לא אחיד בכלל! צד אחד התנפח צד אחד שקע, למה זה ככה?

          זו עוגה ראשונה שזה קורה לי.
          במתכון הזה. אשמח לדעת למה זה קרה

          • בישולצ'יק

            היי דניאל
            אני לא יודע להגיד לך בדיוק למה זה קרה
            אבל לרוב זה קורה בגלל פיזור לא אחיד של חום בתנור

  24. שפרה הגב

    האם אפשר לוותר על הציפוי? חוששת שהנכדים המתוקים ילכלכו את בגדי השבת .
    או שהציפוי נספג בעוגה ?

    • בישולצ'יק הגב

      היי שפרה
      את יכולה לוותר על הציפוי והעוגה עדין תהיה טעימה, אבל ללא ספק הציפוי מוסיף לחוויה של הילדים.

  25. עדי הגב

    היי,
    כמה שאלות,
    1.האם העוגה אוורירית עם טעם כמו של עוגת יום הולדת של ילדים או שהיא קצת יותר דחוסה עם טעם חזק של שוקולד? אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד עם טעמים עשירים וחזקים – שתהיה תחושה של עוגה איכותית.
    2.האם יש אפשרות להכין אותה בתבנית קטנה יותר כך שתצא לי עוגה גבוהה?
    זמן האפייה משתנה במצב כזה?

    תודה!!

    • בישולצ'יק הגב

      היי עדי
      העוגה יותר דחוסה ושוקולדית, אצלנו היא למככבת 🙂
      לגבי הגודל כמובן שאם תכיני בתבנית קטנה יותר העוגה תצא גבוה יותר. לגבי זמן האפייה הוא יהיה מעט יותר ארוך, משהו כמו 40 דקות

  26. Amir tzadok הגב

    היי. אחרי שהעוגה מתקררת, להכניס למקרר או להשאיר בחוץ? תודה אמיר

    • בישולצ'יק הגב

      היי אמיר
      עדיף לשמור בקירור בגלל הגנאש שוקולד, אם אתה מכין בלי אז אפשרי לשמור בחוץ.

  27. חן הגב

    ניתן להחליף שמן בחמאה מומסת?

  28. שירן הגב

    המתכון הכי מושלםם טעים ויפה אברר
    המתכון הקבוע שלי אחרי כמה מתכונים שפחות אהבתי
    שאלה קטנה אפשר להחליף בשוקולית?

    • בישולצ'יק הגב

      היי שירן
      תודה רבה על הפירגון גם אצלנו היא מככבת 😊
      את יכולה להחליף בשוקולית, אבל קחי בחשבון שיהיה לה טעם יותר עדין והיא תהיה בהירה יותר

  29. שירן הגב

    תודה
    כן אני יודעת ולגבי היחס של הסוכר להפחית?

    • בישולצ'יק הגב

      אני אישית אוהב עוגות מתוקות אז לא הייתי מפחית את הסוכר
      אבל אם את רוצה אותה מעט פחות מתוק אפשר להוריד חצי כוס סוכר

  30. shaindy הגב

    מאוד קל להכנה וטעים.
    תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  31. shaindy הגב

    העוגה שמיקודם עפית קמת נגמר
    תודה רבה זה מאוד טעים
    הגב אני רק בת 12

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד