תבשיל עוף צהוב עם תפוחי אדמה

תבשיל עוף צהוב עם תפוחי אדמה

הימים האלו שבא לך לאכול אוכל של פעם, כמו תבשיל של סבתא שהייתה מעמידה על הגז והוא היה ממלא את הבית בניחוחות. המתכון הזה הוא בדיוק כזה, יש לו ניחוחות ילדות, לא פלצני, מאוד פשוט, אבל עם הרבה טעם של עוד. אפשר לאוכל אותו עם לחם לבן ולטבול ברוטב או עם אורז או כמו שהוא. כי כך זה כשהוא כזה טעים, הוא טעים בכל מצב.

 

רכיבים:

4 כפות שמן זית
6-8 חלקי עוף
2 בצלים חתוכים לרצועות
6 תפו"א חתוכים לקוביות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות כורכום
1 כף אבקת מרק
מלח
פלפל
1 כוס מים חמים

 

אופן הכנה:

  • מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים תפו"א, ממשיכים לטגן למשך 5 דקות. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים ביחד עם הבצל והתפו"א.
  • מוסיפים פפריקה, מלח, פלפל, כורכום, מים, אבקת מרק ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך 50 דקות או עד שתפו"א מתרככים.

 

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

7 תגובות

  1. ענת הגב

    טעים מאוד ופשוט תודה!!!

  2. יגאל הגב

    התבשיל עם העוף הצהב יצא מעולה, ממש טעם ביתי.
    אני לא מהבשלנים, ולא האמנתי איזו הצלחה הייתה לי עם המתכון.

    שאלות:
    1. על מנת שהעוף יצא רך הייתי צריך לבשל עוד כ- 20 דקות.
    2. האם ניתן להוסיף שן שום?
    3. האם ניתן להוסיף פלפל אדום?

    תודה

    • בישולצ'יק הגב

      שלום יגאל
      איזה כיף שהתבשיל יצא לך טעים 🙂 תודה רבה על השיתוף
      1. אם העוף נראה לך עדין לא מוכן לאחר 50 דקות, תן לו עוד 20 דקות על האש.
      2. את יכול להוסיף גם שלושה שיני שום אין בעיה בכלל
      3. אם הכוונה שלך לפלפל אדום חריף אז בכיף, אצלי בבית לא אוהבים חריף.

      בהצלחה 🙂

  3. יעל הגב

    רק לומר תודה, מתכון מצוין:-)בעלי הכין פעם ראשונה ויצא מעדן והיום גם אני מנסה לשחזר את ההצלחה.

  4. ננוש הגב

    אני מכינה את המתכון מדי פעם, קליל ומעולה!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד