חריימה | דג מרוקאי

חריימה | דג מרוקאי

 

מאז שאני ילד ארוחת שישי מתחילה אצלנו עם חריימה או דג מרוקאי ואת האמת לא ממש הבנתי למה. כשגדלתי והתחלתי לבשל הבנתי שזו אחת המנות הקלות להכנה, מבחינת זמן, באמת כלום עבודה. אני נהנה להכין אותה למשפחה ולחברים וכמובן לא שוכח להוסיף את התבלין הסודי שתמיד משדרג כל מנה- אהבה. אני מאוד אוהב לאפות חלות של שבת שיהיה עם מה לטבול ברוטב של הדג ואז בכלל הבית מתמלא בריחות שמפעילים את מיצי הקיבה וגורמים לך להגיע לשולחן מורעב.

 

רכיבים:

1 קילו דג נסיכת הנילוס
1 לימון סחוט
1 גמבה חתוכה לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות
8 שיני שום שלמות מקולפות
1/2 כוס שמן קנולה
2 כפות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפות רסק עגבניות (חבילה אחת)
1 כפית כמון
מלח
פלפל
1 כוס מים
כוסברה

 

אופן הכנה:

  • משרים את הדג בקערה עם מלח ולימון, למשך 30 דקות.
  • שוטפים את הדג במים ומסדרים בסיר נמוך.
  • מוסיפים את הגמבה, הגזר והשום לסיר.
  • מערבבים בקערה שמן, פפריקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל, כמון, רסק עגבניות ומים ויוצקים על הדג.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור על להבה נמוכה כ- 30 דקות.
  • מוסיפים את הכוסברה וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות עד שהדג והירקות רכים.

 

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

3 תגובות

  1. לילי הגב

    שלום, בהרבה מתכונים שלך אתה מוסיף כוסברה, אבל בעלי לא סובל את זה. האם ניתן במקום לשים פטרוזיליה.
    תודה

    • בישולצ'יק הגב

      שלום לילי
      ברוב המתכונים ניתן להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה. אבל האמת היא שבחריימה בחיים לא ניסיתי להחליף. את יכולה לנסות להחליף או פשוט להוריד את הכוסברה, למרות שהיא מוסיפה הרבה עומק למנה

  2. יורם הגב

    שלום!
    במתכון לדג המרוקאי ראיתי כי ציינת כי יש לבשל עם רסק עגבניות.?!?!?!… ואני כאחד שמלבד שהינו מרוקאי ומבשלבאופן מקצועי רוצה להעיר כי דג מרוקאי לעולם !!! לא מבשלים עם רסק עגבניות. שכן יש להשתמש עם עגבניות טריות רכות לדג המרוקאי.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד