אורז בתנור עם פטריות

אורז בתנור עם פטריות
אורז בתנור עם פטריות מתכון פשוט טעים

מי שמכיר אותי יודע שאני ממש אוהב אורז ותמיד שמח לנסות רעיונות חדשים. הפעם הכנתי אורז בתנור עם פטריות, שהוא פשוט וטעים-טעים.

 

רכיבים:

2 כוסות אורז
6 כפות רוטב סויה
3 כפות אבקת מרק בצל
חצי כוס שמן
5 כוסות מים חמים
קופסת שימורים פיטריות

 

אופן הכנה:

  • בסיר שמתאים לתנור או כלי חרס שופכים את האורז ומוסיפים מעל רוטב סויה, אבקת בצל, שמן ומים חמים.
  • מערבבים מעט ומוסיפים מעל את הפטריות.
  • מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים למשך 40 דקות.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

32 תגובות

  1. הדר זיו הגב

    נשמע טוב, איך זה יהיה לדעתך עם פטריות טריות? לטגן אותן לפני אולי?

    • בישולצ'יק הגב

      היי הדר זה יכול להיות רק יותר טעים
      כמובן שיש צורך לטגן את הבצל לפני.
      אשמח לשמוע איך יצא לך 🙂

  2. הדר זיו הגב

    זה כבר בתנור 🙂 הוספתי גם תירס ואפונה אבל כל הכבוד לך. בזכות המתכון שלך העזתי להכין משהו במטבח 🙂 אעדכן!

  3. יהודית הגב

    מה עושים במקום אבקת מרק בצל?

    • בישולצ'יק הגב

      היי יהודית
      את יכולה להחליף באבקת מרק פטריות ואם אין לך אז באבקת מרק עוף זה יוצא גם כן טעים
      שתפי איך יצא לך 🙂

  4. outlender הגב

    הכנתי לפי ההוראות ויצא נפלא. מתכון קלי קלות. תודה!!!!

  5. יעל הגב

    איזה סוג אורז? בסמטי אפשר….אם אותו כמות נוזלים?

    • בישולצ'יק הגב

      היי יעל
      את יכולה להכין גם עם אורז בסמטי אבל הוא דורש יותר מים ולכן יותר זמן בישול

  6. שמואל הגב

    יצא ממש גרוע!
    שמתי אורז פרסי רגיל – ופשוט היה המון מים בסוף הבישול. האורז היה לא מוכן ולא ראוי למאכל.
    (וידאתי פעמיים – הכל היה בדיוק לפי המתכון ולפי ההוראות).

    • בישולצ'יק הגב

      היי שמואל
      צר לי לשמוע, אבל אם היו הרבה מים ניתן להמשיך לאפות את האורז עד שכל המים מתאדים.

  7. נעמי הגב

    הכנתי את האורז ויצא ממש מוצלח וטעים!!! (הילדים פחות אהבו.. אבל הם בררנים קשים אז לא פונקציה:)) תודה!

  8. שיראל הגב

    זה אפשרי לשלב בשר טחון?

  9. פיה ברגמן הגב

    האם אפשר לוותר על אבקת המרק? מנסיוני זה מוסיף המון טעם.יש משהו אחר שניתן להוסיף???

  10. אילנה הגב

    תודה רבה!
    עשיתי לפני שבוע פעם ראשונה, יצא פצצה! הילדים (שבדרך כלל בררנים) טרפו ואת השאריות ביקשו לקחת לבית הספר…
    אני עושה את אותו הרעיון עם פסטה (רוטב מרסק עגבניות + מים/חלב + תבלינים, מוסיפים פסטה יבשה ולתנור)

  11. חיה הגב

    טוב זה כבר המתכון הקבוע שלי לאורז
    כל מי שמתארח אצלי מבקש ממני את המתכון
    אפשר לומר שהוא די גונב את ההצגה של שאר המאכלים( לא פייר…:( )
    והכי כיף שזה רק 5 דק הכנה בלי הרבה לכלוך

  12. שי הגב

    מדהים! ישלי בדירה רק תנור בלי גז והמתכון הזה הציל אותי, מכין אותו איזה פעם בשבוע ויוצא מעולה, תודה

  13. חוה הגב

    היי הכנתי המתכון כי נראה טעים ומזמין בדיוק לפי ההוראות אך גם לאחר שעה עדיין היו המון מים….. משאירה בתנור נראה מה יהיה…..

  14. תמי הגב

    הכנתי. יצא מדהים. תודה. מכרתי את המתכון גם לאמא שלי ולאחותי. דיווחו על תוצאות טעימות.
    מאחר ואני משתדלת להשתמש מה שפחות במתועש, שיניתי קצת את המתכון.
    במקום אבקת מרק בצל- שמתי 3 כפות בצל מטוגן
    במקום 6 כפות סויה – ערבבתי 4 כפות סילאן+ 2 כפות חומץ ומעט שום גבישי, ושפכתי על התערובת. יצא אלוף.
    ושוב תודה

    • בישולצ'יק הגב

      היי תמי
      כיף לדעת שאת אוהבת את המתכון
      תודה רבה על הטיפ והשדרוג 🙂

  15. שרי הגב

    היי,
    אפשר בתבנית חד פעמית?

    ואשמח לדעת באיזה גודל של כוס אתה משתמש?
    תודה

    • בישולצ'יק הגב

      לא ניסיתי לעשות את זה בתבנית אבל אין סיבה שזה לא יעבוד.
      אני משתמש בכוס קפה עם ידית פשותה של פעם

  16. אילה הגב

    יצא מדהים. שווה לנסות.

  17. נדב הגב

    האם שימוש בפטריות טריות משפיע על הטמפרטורה ומשך האפייה?

    האם לא רצוי לכסות את הכלי לפחות חלק מהזמן?

    • נדב הגב

      מסקנה מניסיון: כאשר משתמשים בפטריות טריות, צריך להוסיף מלח. להבנתי, השימוש ברוטב סויה ובאבקת מרק בלבד, מבוסס על כך שבשימורים יש מלח.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד