מי שמכיר אותי יודע שאני ממש אוהב אורז ותמיד שמח לנסות רעיונות חדשים. הפעם הכנתי אורז בתנור עם פטריות, שהוא פשוט וטעים-טעים.
רכיבים:
2 כוסות אורז
6 כפות רוטב סויה
3 כפות אבקת מרק בצל
חצי כוס שמן
5 כוסות מים חמים
קופסת שימורים פיטריות
אופן הכנה:
- בסיר שמתאים לתנור או כלי חרס שופכים את האורז ומוסיפים מעל רוטב סויה, אבקת בצל, שמן ומים חמים.
- מערבבים מעט ומוסיפים מעל את הפטריות.
- מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים למשך 40 דקות.
נשמע טוב, איך זה יהיה לדעתך עם פטריות טריות? לטגן אותן לפני אולי?
היי הדר זה יכול להיות רק יותר טעים
כמובן שיש צורך לטגן את הבצל לפני.
אשמח לשמוע איך יצא לך 🙂
זה כבר בתנור 🙂 הוספתי גם תירס ואפונה אבל כל הכבוד לך. בזכות המתכון שלך העזתי להכין משהו במטבח 🙂 אעדכן!
מקווה שתכיני עוד מתכונים ותשתפי אותי איך יצא לך 🙂
מה עושים במקום אבקת מרק בצל?
היי יהודית
את יכולה להחליף באבקת מרק פטריות ואם אין לך אז באבקת מרק עוף זה יוצא גם כן טעים
שתפי איך יצא לך 🙂
הכנתי לפי ההוראות ויצא נפלא. מתכון קלי קלות. תודה!!!!
תודה רבה כיף לשמוע
איזה סוג אורז? בסמטי אפשר….אם אותו כמות נוזלים?
היי יעל
את יכולה להכין גם עם אורז בסמטי אבל הוא דורש יותר מים ולכן יותר זמן בישול
יצא ממש גרוע!
שמתי אורז פרסי רגיל – ופשוט היה המון מים בסוף הבישול. האורז היה לא מוכן ולא ראוי למאכל.
(וידאתי פעמיים – הכל היה בדיוק לפי המתכון ולפי ההוראות).
היי שמואל
צר לי לשמוע, אבל אם היו הרבה מים ניתן להמשיך לאפות את האורז עד שכל המים מתאדים.
הכנתי את האורז ויצא ממש מוצלח וטעים!!! (הילדים פחות אהבו.. אבל הם בררנים קשים אז לא פונקציה:)) תודה!
היי נעמי תודה רבה על השיתוף, איזה כיף לשמוע 🙂
זה אפשרי לשלב בשר טחון?
ואווו לא ניסיתי לכן לא רוצה להגיד לך סתם
האם אפשר לוותר על אבקת המרק? מנסיוני זה מוסיף המון טעם.יש משהו אחר שניתן להוסיף???
היי פיה
את יכולה לוותר על האבקת מרק וזה עדין יהיה טעים
תודה רבה!
עשיתי לפני שבוע פעם ראשונה, יצא פצצה! הילדים (שבדרך כלל בררנים) טרפו ואת השאריות ביקשו לקחת לבית הספר…
אני עושה את אותו הרעיון עם פסטה (רוטב מרסק עגבניות + מים/חלב + תבלינים, מוסיפים פסטה יבשה ולתנור)
טוב זה כבר המתכון הקבוע שלי לאורז
כל מי שמתארח אצלי מבקש ממני את המתכון
אפשר לומר שהוא די גונב את ההצגה של שאר המאכלים( לא פייר…:( )
והכי כיף שזה רק 5 דק הכנה בלי הרבה לכלוך
היי חיה
איזה כיף לקבל תגובה כזו
תודה רבה על הפרגון 🙂
מדהים! ישלי בדירה רק תנור בלי גז והמתכון הזה הציל אותי, מכין אותו איזה פעם בשבוע ויוצא מעולה, תודה
היי שי
איזה כיף לקרוא 🙂
היי הכנתי המתכון כי נראה טעים ומזמין בדיוק לפי ההוראות אך גם לאחר שעה עדיין היו המון מים….. משאירה בתנור נראה מה יהיה…..
היי חוה
איך יצא?
הכנתי. יצא מדהים. תודה. מכרתי את המתכון גם לאמא שלי ולאחותי. דיווחו על תוצאות טעימות.
מאחר ואני משתדלת להשתמש מה שפחות במתועש, שיניתי קצת את המתכון.
במקום אבקת מרק בצל- שמתי 3 כפות בצל מטוגן
במקום 6 כפות סויה – ערבבתי 4 כפות סילאן+ 2 כפות חומץ ומעט שום גבישי, ושפכתי על התערובת. יצא אלוף.
ושוב תודה
היי תמי
כיף לדעת שאת אוהבת את המתכון
תודה רבה על הטיפ והשדרוג 🙂
היי,
אפשר בתבנית חד פעמית?
ואשמח לדעת באיזה גודל של כוס אתה משתמש?
תודה
לא ניסיתי לעשות את זה בתבנית אבל אין סיבה שזה לא יעבוד.
אני משתמש בכוס קפה עם ידית פשותה של פעם
יצא מדהים. שווה לנסות.
האם שימוש בפטריות טריות משפיע על הטמפרטורה ומשך האפייה?
האם לא רצוי לכסות את הכלי לפחות חלק מהזמן?
מסקנה מניסיון: כאשר משתמשים בפטריות טריות, צריך להוסיף מלח. להבנתי, השימוש ברוטב סויה ובאבקת מרק בלבד, מבוסס על כך שבשימורים יש מלח.