זהירות!!! הן מפיצות ריח של מאפיה בכל הבית ונחטפות בשניות. לחמניות יוגורט רכות וטעימות. אני אופה אותן בתחילת השבוע ומקפיא. כך, יש לי לחמניות לכל השבוע והילדות ממש אוהבות שאני מכין להן איתן את הכריך לגן. ניתן להוסיף להן זיתים, עגבניות מיובשות או קוביות גבינה ואז הן כבר הופכות להיות לחמניות הפתעה.
מתכון ל 15 לחמניות
מרכיבים:
1 קילו קמח
1 שמרים טריים (50 גרם)
5 כפות סוכר
1/2 1 כפות מלח
1/2 2 כפות שמן
1/2 1 גביעי יוגורט (300 גרם)
3/4 1 כוסות מים פושרים (440 מ"ל)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל 200 מעלות
- במיקסר מערבלים את כל החומרים יחד למשך 5-6 דקות במהירות בינונית. עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- נותנים לבצק לתפוח למשך כשעה.
- מקמחים את משטח העבודה, יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס או אגרוף.
- מניחים בתבנית עם נייר אפיה להתפחה למשך 30 דקות.
- מורחים ביצה ומפזרים מלח גס או שומשום.
- מכניסים את הלחמניות לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות. אופים למשך 25-30 דקות.
בישולצ׳יק,
אתה מתפתח בקצב מהיר,אני לא מספיקה להכין את כל מה שאני רוצה.
אחלה מתכונים,בלי שהכנתי אני כבר יודעת,על סמך מתכונים שכן הכנתי וכולם מעולים.
האמת,עכשיו אני משתמשת רק באתר שלך:)
היי בתיה איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר
אני עושה את זה בכיף ומכל הלב
אני יודעת שזה בא מאהבה,מרגישים את זה בכל מתכון.
לילה טוב ואשמח למתכוני פסח במידה ומתבשלים אצלך במטבח.
ח ח ח …….לא נותר הרבה זמן , אלוף
אני מבשל אותם אז אני מאמין שבקרוב מאוד הם יעלו לאתר.
חג פסח שמח וכשר 🙂
בישולצ'יק יקר!
תאורך על הריח המתפשט ועל החטיפה המהירה של
הלחמניות הללו היא אמת לאמיתה.
ממליצה עליהן בחום!!
היי יונה
שמח שאהבת את הלחמניות ותודה רבה על הפירגון
האם אפשר לוותר על היוגורט , להמיר אותו בנוזל שאינו חלבי?
היי גבי
לא ניסתי
אבל לא הייתי מוותר על היוגורט במתכון הזה
בקרוב העלה מתכון ללחמניות פרווה
עדיין לא ניסיתי, נראה די פשוט גם ל"אופה" כמוני. האם ניתן לאפות עם קמח מלא או לשלב עם 1/2 מהכמות (כ-1/2 ק"ג)?
היי תמר
לא ניסיתי לאפות את הלחמניות עם קמח מלא
אבל ממליץ לאפות אותם חצי קמח מלא וחצי קמח לבן כמו שכתבת
אשמח אם תספרי לי איך יצא לך
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה!! אחלה מתכון
היי נונה
תודה רבה 🙂
הכנתי היום את הלחמניות יוגורט. התעלפנו מהריח ומהטעם. תודה רבה. מתכון מעולה. שבת שלום.
היי סער
תודה רבה שמחתי שאהבת 🙂
האם ניתן להשתמש ב-25. גרם שמרים טריים והמחצית השניה יבשים? כמה יבשים במקום ה-25 גרם טריים?
היי רחלי
עדיף להשתמש באותו סוג של שמרים
אפשר עם פחות סוכר?
היי גלית לא ממולץ כי הסוכר חשוב בשביל שהשמרים יעבדו, אחר כך הבצק לא יתפח כמו שצריך.
היי כמה כפות זה השמרים?
היי הילה
זה שקית אחת של שמרים טריים
בוקר טוב
האם אפשר לערבב בכף במקום במיקסר .יש לי רק מיקסר ידני .
תודה מראש על המענה.