לחמניות יוגורט

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

לחמניות יוגורט

זהירות!!! הן מפיצות ריח של מאפיה בכל הבית ונחטפות בשניות. לחמניות יוגורט רכות וטעימות. אני אופה אותן בתחילת השבוע ומקפיא. כך, יש לי לחמניות לכל השבוע והילדות ממש אוהבות שאני מכין להן איתן את הכריך לגן. ניתן להוסיף להן זיתים, עגבניות מיובשות או קוביות גבינה ואז הן כבר הופכות להיות לחמניות הפתעה.

מתכון ל 15 לחמניות

מרכיבים:

1 קילו קמח
1 שמרים טריים (50 גרם)
5 כפות סוכר
1/2 1 כפות מלח
1/2 2 כפות שמן
1/2 1 גביעי יוגורט (300 גרם)
3/4 1 כוסות מים פושרים (440 מ"ל)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל 200 מעלות
  • במיקסר מערבלים את כל החומרים יחד למשך 5-6 דקות במהירות בינונית. עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • נותנים לבצק לתפוח למשך כשעה.
  • מקמחים את משטח העבודה, יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס או אגרוף.
  • מניחים בתבנית עם נייר אפיה להתפחה למשך 30 דקות.
  • מורחים ביצה ומפזרים מלח גס או שומשום.
  • מכניסים את הלחמניות לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות. אופים למשך 25-30 דקות.
Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

20 תגובות

  1. בתיה הגב

    בישולצ׳יק,

    אתה מתפתח בקצב מהיר,אני לא מספיקה להכין את כל מה שאני רוצה.

    אחלה מתכונים,בלי שהכנתי אני כבר יודעת,על סמך מתכונים שכן הכנתי וכולם מעולים.

    האמת,עכשיו אני משתמשת רק באתר שלך:)

    • בישולצ'יק הגב

      היי בתיה איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר
      אני עושה את זה בכיף ומכל הלב

  2. בתיה הגב

    אני יודעת שזה בא מאהבה,מרגישים את זה בכל מתכון.

    לילה טוב ואשמח למתכוני פסח במידה ומתבשלים אצלך במטבח.

    ח ח ח  …….לא נותר הרבה זמן , אלוף

    • בישולצ'יק הגב

      אני מבשל אותם אז אני מאמין שבקרוב מאוד הם יעלו לאתר.

      חג פסח שמח וכשר 🙂

  3. יונה הגב

    בישולצ'יק יקר!

    תאורך על הריח המתפשט ועל החטיפה המהירה של

    הלחמניות הללו היא אמת לאמיתה.

    ממליצה עליהן בחום!!

  4. גבי הגב

    האם אפשר לוותר על היוגורט , להמיר אותו בנוזל שאינו חלבי?

    • בישולצ'יק הגב

      היי גבי
      לא ניסתי
      אבל לא הייתי מוותר על היוגורט במתכון הזה
      בקרוב העלה מתכון ללחמניות פרווה

  5. תמר שחל הגב

    עדיין לא ניסיתי, נראה די פשוט גם ל"אופה" כמוני. האם ניתן לאפות עם קמח מלא או לשלב עם 1/2 מהכמות (כ-1/2 ק"ג)?

    • בישולצ'יק הגב

      היי תמר
      לא ניסיתי לאפות את הלחמניות עם קמח מלא
      אבל ממליץ לאפות אותם חצי קמח מלא וחצי קמח לבן כמו שכתבת

      אשמח אם תספרי לי איך יצא לך

  6. נונה הגב

    הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה!! אחלה מתכון

  7. סער הגב

    הכנתי היום את הלחמניות יוגורט. התעלפנו מהריח ומהטעם. תודה רבה. מתכון מעולה. שבת שלום.

  8. רחלי ברקת הגב

    האם ניתן להשתמש ב-25. גרם שמרים טריים והמחצית השניה יבשים? כמה יבשים במקום ה-25 גרם טריים?

  9. גלית הגב

    אפשר עם פחות סוכר?

    • בישולצ'יק הגב

      היי גלית לא ממולץ כי הסוכר חשוב בשביל שהשמרים יעבדו, אחר כך הבצק לא יתפח כמו שצריך.

  10. הילה הגב

    היי כמה כפות זה השמרים?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן