שהייתי ילד אימי הייתה מכינה לנו לחמניות לפסח והיינו לוקחים לטיולים או סתם מחסלים אותן בכל ארוחה. לחמניות לפסח שמכינים כמו פחזניות והן יוצאות רכות ואווריריות כמו לחמניות רגילות כך שיש סיכוי שלא תרגישו שהן כשרות לפסח.
רכיבים:
2/3 1 כוסות מים רותחים (400 מ"ל)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
2 כוסות קמח מצה
1 כפית מלח
קורט פלפל
4 ביצים
אופן הכנה:
- מרתיחים בסיר את המים עם השמן, מוסיפים מלח ופלפל.
- שהמים רותחים מוסיפים את הקמח מצה ומערבבים עד שכל המים נספגים.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הביצים אחת, אחת, מערבבים וכל פעם שביצה אחת נבלעת בתערובת מוסיפים עוד ביצה.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים ומסדרים על מגש עם נייר אפיה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 210 מעלות ואופים למשך 20 דקות (לא פותחים את דלת התנור). אחרי 20 דקות מורידים את חום התנור ל 160 מעלות ואופים לעוד 30 דקות.
יופי של מתכון תודה רבה בישולצ'יק
וחג שמח
תודה רבה סיגל
וחג שמח
תודה רבה בישולצ'יק
כמו תמיד המתכון מהיר, טעים ומדויק
חג שמח
היי ורד
תודה רבה על הפרגון
וחג שמח
תודרה רבה על המתכון!
האם צריך להמתין שהתערובת תתקרר לפני שמוסיפים ביצה ביצה או שמיד איך שמורידים מהאש ללא המתנה ?
תודה 🙂
שלום אילנית
יש להוסיף את הביצים יש שמורידים את הסיר מהאש
אשמח לדעת איך יצאו לך הלחמניות
חג שמח
יצאו נהדרים!!!
תודה רבה אילנית על השיתוף 🙂
האם אין צורך באבקת אפייה?
היי מיטל
אין צורך באבקת אפייה אשמח אם תשתפי איך יצא
חג שמח
כמה לחמניות יוצאות מהכמות על פי המרשם?
היי ביאטריס
יוצאות 15-18 לחמניות קטנות או 8-9 לחמניות גדולות
תודה רבה, אכין לחג שני
אשמח לדעת איך יצא
עכשו הכנתי יצא טעים .
מחצית מהכמות הכנתי לחמניות ואת המחצית השנייה שיטחתי במגש עגול אפיתי 20 דק והכנתי מזה פיצה.
היי גלית
כל הכבוד על היצירתיות נשמע רעיות מעולה
תודה רבה על שיתוף וחג שמח
אוף. יצא כזה גרוע … בטוחה שהמתכון מצוין. עשיתי את כל השלבים אבל השבוע קיבלתי את התנור החדש – 2 תאים. עדיין לא סגורה על מעלות החום שלו… הלחמניות נאפו רק מבחוץ ובפנים עדיין לחות.
האם יש לך מושג כיצד להתייחס לתנור שני תאים ? האם בגלל שהוא קטן יותר המעלות בו גבוהות במיוחד ?
תודה וחג שמח
שלום סיון
זה קורה לטובים ביותר, אז ממש לא להתרגש 🙂
אני לא יודע למה לא יצאו לך טוב הלחמניות
אני מציע לך להתאזר בסבלנות, לוקח זמן להתרגל לתנור חדש וללמוד את החום שלו והטריקים הקטנים.
תנסי שוב אבל תני ללחמניות עוד 5-10 דקות של אפיה
אשמח לדעת שהם יצאו טובות וטעימות
חג שמח
יצאו מעולות תודה רבה
תודה רבה מיה
חג שמח
אחלה לחמניות תודה
תודה רבה אמנון
וחג שמח
למה בתנור הן נראות נפלא, ואח"כ הן צונחות?
שלום שלומקה
אם עקבת אחר ההוראות אין סיבה שהם יצנחו
הרבה פעמים זה קורה כי החום של התנור בתחילת האפייה אין מספיק גבוה או שפותחים את דלת התנור בזמן האפייה.
לחמניות מצויינות! תמיד אתה קולע עם המתכונים שלך…
תודה רבה מירב וחג שמח
מכירה את הלחמניות האלו מהילדות שלי ועכשיו עושה אותן לבנות שלי ולכל המשפחה, והן נחטפות "כמו לחמניות טריות". לפעמים ממשיכה להכין גם אחרי החג, מרוב שזה טעיםםם.
המתכון שלי ממש דומה חוץ מ-2 הבדלים למי שמעוניין בוריאציה אחרת:
1. 1/4 כוס שמן + 50 גרם חמאה במקום רק שמן.
2. אפשר להוסיף עוד ביצה או שתיים, גורם ללחמניות לתפוח יותר…
מתכון מוצלח של לחמניות….יצאו לי עשר.
תודה!!
תודה רבה לך שרה על שיתוף 🙂
שאלה…מה קורה אם מוסיפים אבקת אפייה לתערובת??
היי יעלי
לא ניסיתי, אבל מכיון שזהו בצק רבוך אז לא נראה שזה יעבוד
האם ניתן לאפות בטורבו ?