לחמניות לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
לחמניות לפסח
לחמניות לפסח הכי טעימות שישי

שהייתי ילד אימי הייתה מכינה לנו לחמניות לפסח והיינו לוקחים לטיולים או סתם מחסלים אותן בכל ארוחה. לחמניות לפסח שמכינים כמו פחזניות והן יוצאות רכות ואווריריות כמו לחמניות רגילות כך שיש סיכוי שלא תרגישו שהן כשרות לפסח.

רכיבים:

2/3 1 כוסות מים רותחים (400 מ"ל)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
2 כוסות קמח מצה
1 כפית מלח
קורט פלפל
4 ביצים

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים בסיר את המים עם השמן, מוסיפים מלח ופלפל.
  • שהמים רותחים מוסיפים את הקמח מצה ומערבבים עד שכל המים נספגים.
  • מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הביצים אחת, אחת, מערבבים וכל פעם שביצה אחת נבלעת בתערובת מוסיפים עוד ביצה.
  • בידיים רטובות יוצרים כדורים ומסדרים על מגש עם נייר אפיה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 210 מעלות ואופים למשך 20 דקות (לא פותחים את דלת התנור). אחרי 20 דקות מורידים את חום התנור ל 160 מעלות ואופים לעוד 30 דקות.

לחמניות לפסח לחמניות לפסח לחמניות לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

32 תגובות

  1. סיגל הגב

    יופי של מתכון תודה רבה בישולצ'יק
    וחג שמח

  2. ורד הגב

    תודה רבה בישולצ'יק
    כמו תמיד המתכון מהיר, טעים ומדויק
    חג שמח

  3. אילנית הגב

    תודרה רבה על המתכון!
    האם צריך להמתין שהתערובת תתקרר לפני שמוסיפים ביצה ביצה או שמיד איך שמורידים מהאש ללא המתנה ?
    תודה 🙂

  4. מיטל הגב

    האם אין צורך באבקת אפייה?

    • בישולצ'יק הגב

      היי מיטל
      אין צורך באבקת אפייה אשמח אם תשתפי איך יצא
      חג שמח

  5. ביאטריס הגב

    כמה לחמניות יוצאות מהכמות על פי המרשם?

    • בישולצ'יק הגב

      היי ביאטריס
      יוצאות 15-18 לחמניות קטנות או 8-9 לחמניות גדולות

  6. ביאטריס הגב

    תודה רבה, אכין לחג שני

  7. גלית הגב

    עכשו הכנתי יצא טעים .
    מחצית מהכמות הכנתי לחמניות ואת המחצית השנייה שיטחתי במגש עגול אפיתי 20 דק והכנתי מזה פיצה.

    • בישולצ'יק הגב

      היי גלית
      כל הכבוד על היצירתיות נשמע רעיות מעולה
      תודה רבה על שיתוף וחג שמח

  8. סיון הגב

    אוף. יצא כזה גרוע … בטוחה שהמתכון מצוין. עשיתי את כל השלבים אבל השבוע קיבלתי את התנור החדש – 2 תאים. עדיין לא סגורה על מעלות החום שלו… הלחמניות נאפו רק מבחוץ ובפנים עדיין לחות.
    האם יש לך מושג כיצד להתייחס לתנור שני תאים ? האם בגלל שהוא קטן יותר המעלות בו גבוהות במיוחד ?
    תודה וחג שמח

    • בישולצ'יק הגב

      שלום סיון
      זה קורה לטובים ביותר, אז ממש לא להתרגש 🙂
      אני לא יודע למה לא יצאו לך טוב הלחמניות
      אני מציע לך להתאזר בסבלנות, לוקח זמן להתרגל לתנור חדש וללמוד את החום שלו והטריקים הקטנים.
      תנסי שוב אבל תני ללחמניות עוד 5-10 דקות של אפיה
      אשמח לדעת שהם יצאו טובות וטעימות
      חג שמח

  9. Maya Lavi הגב

    יצאו מעולות תודה רבה

  10. אמנון הגב

    אחלה לחמניות תודה

  11. שלומקה הגב

    למה בתנור הן נראות נפלא, ואח"כ הן צונחות?

    • בישולצ'יק הגב

      שלום שלומקה
      אם עקבת אחר ההוראות אין סיבה שהם יצנחו
      הרבה פעמים זה קורה כי החום של התנור בתחילת האפייה אין מספיק גבוה או שפותחים את דלת התנור בזמן האפייה.

  12. מירב הגב

    לחמניות מצויינות! תמיד אתה קולע עם המתכונים שלך…

  13. שרון הגב

    מכירה את הלחמניות האלו מהילדות שלי ועכשיו עושה אותן לבנות שלי ולכל המשפחה, והן נחטפות "כמו לחמניות טריות". לפעמים ממשיכה להכין גם אחרי החג, מרוב שזה טעיםםם.
    המתכון שלי ממש דומה חוץ מ-2 הבדלים למי שמעוניין בוריאציה אחרת:
    1. 1/4 כוס שמן + 50 גרם חמאה במקום רק שמן.
    2. אפשר להוסיף עוד ביצה או שתיים, גורם ללחמניות לתפוח יותר…

  14. sara הגב

    מתכון מוצלח של לחמניות….יצאו לי עשר.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן