מרק עדשים כתומות

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

מרק עדשים כתומות

אם יש משהו שאני אוהב בחורף זה מרק עדשים כתומות, לשבת עם קערת מרק חמה ולהתנחם. כמובן שהחגיגה מושלמת עוד יותר כאשר יורד גשם בחוץ ואם אפשר עם איזה סרט טוב בטלוויזיה. המתכון הזה של מרק עדשים כתומות דורש כלום עבודה והתוצאה מאוד מוצלחת ומחממת את הגוף ואת הלב.

 

רכיבים:

שמן
2 כוסות עדשים כתומות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 כפית כמון
מלח
פלפל
6 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק
1 מיץ לימון סחוט

 

אופן הכנה:

  • משרים את העדשים בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות, מדי פעם כדאי לערבב בכדי ששאריות הקליפה של העדשים יצופו מעלה ולהחליף את המים.
  • מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט, מסננים את העדשים מהמים ומוסיפים לסיר ומטגנים יחד עם הבצל למשך 2-3 דקות.
  • מתבלים עם כמון, מלח, פלפל ומוסיפים את המים ואבקת המרק, מביאים לרתיחה.
  • אחרי שהמים רותחים נוצר קצף מעט עכור, לכן להוציא אותו בעזרת כף. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור למשך 40 דקות.
  • מוסיפים מיץ לימון סחוט, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה, מנמיכים שוב את האש ומבשלים למשך 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.

 

תוספות של בישולצ'יק:

למי שאוהב ניתן להוסיף בסוף הבישול חופן של כוסברה קצוצה, זה מוסיף למרק עדשים טעם מיוחד ומאוד טעים.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

2 תגובות

  1. עינת הגב

    היי

    מכינה את המרק מתכון קליל ובריא.

    הכנתי חצי כמות(כוס עדשים)
    ולכן גם שמתי על האש ל20 דקות ולא ל40 דקות
    והעדשים ממש מעוכות לא שלמות בכלל?
    האם ככה זה צריך להיות?
    תודה מראש על המענה

    • בישולצ'יק הגב

      היי
      אני מכין את המרק הזה כמה פעמים בחודש בימי החורף והעדשים לא יוצאות לי מעוכות.
      ברור שאחרי בישול הם מתרככות אבל לא מעוכות.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן