מרק קובה כתום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

מרק קובה כתום

אני מאוד אוהב מאכלי עדות, תמיד יש בהם איזה ניחוח מיוחד, סיפור, מסורת בישול שעומדת מאחור למשך דורות. הפעם יצאתי לחפש את המתכון המנצח למרק קובה כתום.
נכון שיש כאן לא מעט עבודה, נו טוב יש כאן עבודה נקודה, להכין את הקובה, לבשל את המרק, אבל תאמינו לי זה שווה את העבודה וכמובן שהכיף הכי גדול זה לראות סיר של מרק קובה כתום עומד ריק ואת בני המשפחה שבעים מרוב נחת.

 

רכיבים:

לקובה:
מעטפת:

1 קילו סולת
1 כפית מלח
1-2 כוסות מים

 

למלית:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
1/2 צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית בהרט

 

למרק:

שמן
1 בצל קצוץ דק
1 גזר
1 בטטה
1 קישוא
דלעת קלופה ופרוסה לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות כולל העלים
1 כף רסק עגבניות
מלח
פלפל
1 כף פפריקה
5 כוסות מים

 

אופן הכנה:

הכנת הקובה:

  • בקערה מערבבים את הסולת עם המלח ומוסיפים את המים לאט, לאט, תוך כדי בחישה עד שמתקבל בצק עם מרקם מעט רך.
  • בקערה נוספת מערבבים את הבשר עם הבצל, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כורכום, פפריקה ובהרט.
  • לוקחים ביד אחת מעט בצק ויוצרים גומחה דקה, ביד השנייה לוקחים מעט מתערובת הבשר ויוצרים כדור קטן. מניחים את כדור הבשר בתוך הגומחה של בצק הסולת ועוטפים אותו. מניחים על מגש (רצוי מגש מעט משומן שהקובה לא ידבק).
  • אחרי שגלגלנו את הקובה מכניסים אותם למקפיא, אחרי שהם קופאים ניתן להעביר לקופסה ולשמור בהקפאה עד לשימוש.

 

הכנת המרק:

  • בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים גזר, בטטה, קישוא, דלעת ואת גבעולי הסלרי ומטגנים למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומערבבים שוב.
  • מוסיפים את המים ועלי הסלרי ומביאים לרתיחה.
  • כשהמרק רותח מוסיפים את הקובה ישר מהמקפיא, אחד, אחד, חשוב מאוד שהמרק יכסה את הקובה. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים ולשפר תיבול.
  • מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך 50 דקות.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

6 תגובות

  1. ענתי מיטב הגב

    הכנתי ויצא מעולה, תודה.

  2. אבי הגב

    האם ע"פ מתכון המרק ,אכן יוצא כתום ולא אדום ?
    אני צריך את הכתום .תודה רבה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן