טוב, סלט כרוב עם חמוציות בסגנון אסייתי זה ללא ספק אחד הסלטים הטעימים שאני מכיר, ובאמת לוקח להכין אותו חמש דקות וגם זה בלחץ. אני משתדל להכין אותו יום קודם, אבל זה לא תמיד יוצא וגם אם כן אני לא מצליח להתאפק ולא לנשנש מימנו.
רכיבים:
1/2 כרוב ירוק
1/3 כוס חומץ
1/3 כוס רוטב סויה
4 כפות שמן קנולה
1 כפית שמן סומסום
2 כפות סוכר
1 כוס חמוציות
אופן הכנה:
- מסירים את שני העלים הראשונים של הכרוב, מחלקים את הכרוב לחצי ושוטפים את הכרוב במים קרים. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומניחים בקערה.
- מוסיפים לקערה עם הכרוב את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.
- מומלץ להכין יום קודם את הסלט כרוב כך שיתפוס את הטעמים, אם אין זמן, אז לא נורא הוא טעים גם באותו היום.
אני מוסיפה אטריות דקות מטוגנות ומעט אגוזי מלך קצוצים בתוספת מעט לימון