עוגת פירות בקלי קלות

עוגת פירות בקלי קלות

 

לאוהבי עוגות פירות המתכון הזה של עוגת פירות בקלי קלות מתאים לכל עונות השנה. אני מאוד אוהב עוגת פירות עם פירות קיץ ונוהג להכין בכל פעם את העוגה עם פרי אחר. אבל הכיף במתכון הזה שמכינים אותו ממש בקלי קלות והיא יוצאת ממש טעימה בכל פעם.

 

רכיבים:

2 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
1/2 1 כוס קמח תופח
3 כפות מים קרים

פירות לבחירה:

2-3 נקטרינות
2-3 תפוחי עץ מקולפים או אגסים
6 שזיפים או משמשים

לקישוט לאחר האפייה:

כפית סוכר וחצי כפית קינמון מעורבבים ביחד

או אבקת סוכר

 

תבנית בקוטר 24  או 2 תבניות אינגליש קייק

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הפירות לקוביות או רצועות ומניחים בצד.
  • טורפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
  • מוסיפים את השמן ותמצית הוניל וממשיכים לערבב, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים שלוש כפות מים ומערבבים עד שהתערובת נהיית סמיכה.
  • משמנים את התבנית ויוצקים מחצית מהתערובת, מסדרים מעל את הפירות ויוצקים את מחצית התערובת שנותרה מעל. לא לדאוג אם התערובת לא מכסה באופן אחיד את הפירות, בזמן האפייה היא תופחת ומתפזרת באופן אחיד.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים למשך כ 30 דקות עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא כמעט יבש.
  • מפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון או אבקת סוכר.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

37 תגובות

  1. חנה הגב

    האם קולפים את השזיפים

  2. ריבה הגב

    ניסיתי כבר כמה פעמים, בכל פעם עם פירות אחרים שהיו לי בבית, ותמיד יצא נפלא.

  3. נורית הגב

    הי.. האם אפשר להחליף את השמן עם שקדים קלופים.. שמכניסים שמן "טבעי".. ?

  4. שושי הגב

    ברכיבים כתוב 3 כפות מים ואילו באופן ההכנה 3 כפיות מים. מה נכון?

    • בישולצ'יק הגב

      היי שושי
      צודקת ותודה רבה על הערה, תיקנתי
      זה 3 כפות
      ולא לשכוח לשתף איך יצאה לך העוגה 🙂

  5. חפצי הגב

    היי
    איך יצא בתמונה חורים כמו של פאי?

  6. נטע הגב

    האם הכוונה תערובת של הפירות (אחד מכל שורה) או רק פרי אחד מבין האפשרויות שניתנו?

    • בישולצ'יק הגב

      היי נטע
      תכיני את העוגה רק עם פרי אחד
      ותשתפי איך יצא לך ?

      • אורי הגב

        היי בישולצ'יק,
        עוגה מדהימה! הבעייה איתה שמחסלים אותה מייד.

        הכנתי את העוגה המון פעמים. יוצא מאוד מוצלח גם עם כמה סוגי פירות.

        לטעמי יוצא ה-כ-י מוצלח עם השאריות של סוחט מיצים קשים: מכין מיץ תפוח ואגס, והמחית שנותרת נכנסת לעוגה (בנוסף לחתיכות)

        • בישולצ'יק הגב

          היי אורי זו באמת בעיה שעוגה מתחסלת מהר מידי חחח
          תודה רבה על שיתוף והטיפ

          • רעות

            וואו תודה
            איזו עוגה מושלמת!!
            הכנתי השבוע כבר שלוש פעמים…. וכל פעם יצא יותר טעים!
            השתמשתי בקמח כוסמין לבן
            רק החורים היפים שיש אצלך למעלה לא יצאו לי מעניין למה?

  7. שושי הגב

    גם את התפוחים לא קולפים?

  8. אביגיל הגב

    היי,
    העוגה נשמעת נהדרת. רוצה להכין אותה לטו בשבט לקבוצה של ילדים בני שנתיים, האם אפשר להשתמש במשמשים מקופסא ולחתוך אותם לחתיכות כדי שיהיה להם נוח יותר באכילה?

    תודה!

  9. אביגיל הגב

    היי בישולציק,
    העוגה נשמעת נהדרת. רוצה להכין אותה לטו בשבט לקבוצה של ילדים בני שנתיים, האם אפשר להשתמש במשמשים מקופסא ולחתוך אותם לחתיכות כדי שיהיה להם נוח יותר באכילה?

    תודה!

    • בישולצ'יק הגב

      היי אביגיל
      כן אין בעיה להשתמש במשמשים מקופסה, זה יצא טעים מאוד. רק לא לשכוח לסנן מנוזלים.

  10. שרה הגב

    האם ניתן להשתמש באננס משומר, ללא הנוזלים כמובן?

  11. דבורה הגב

    הכנתי עם ענבים שלמים ויצא מעולה!
    המלצה: להוסיף לבצק כפית גרידת לימון ואם לא חשוב שהעוגה תהיה פרווה – חלב במקום מים.
    ממש נפלא.

  12. Grace הגב

    אין לי קמח תופח האם אפשר קמח כוסמין במקום?

    • בישולצ'יק הגב

      היי קמח כוסמין אינו אותו הדבר כמו קמח תופח
      את יכולה להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבק אפייה, ביחס של 1 קילו קמח ל1 שקית אבקת אפייה.

  13. קרן הגב

    היי,
    העוגה ממש ממש טעימה! תודה על המתכון. היא יצאה לי ממש רכה ולחה, ככה היא אמורה לצאת? תודה

    • בישולצ'יק הגב

      היי קרן
      כן העוגה יוצאת לחה ורכה בגלל הפירות
      שמח לשמוע שהיה לך טעים 🙂

  14. אתי הגב

    הכנתי ויצא מעולה. הבצק העליון יצא קרנצי' כשהעוגה הייתה חמה חתכתי קוביות קטנות של שוקולד שנמס תוך שנייה לתוך הבצק.
    שדרגתי מעט את המתכון את תפוח העץ והנקטרינה ערבבתי עם 1 כף יין אדום.
    הכנסתי קמח כוסמין עם 1 כפית גדושה של אבקת אפיה.
    במקום מים ערבבתי עם 3 כפות משקה שקדים.
    יצא מעולה טעים ביותר

  15. אסי הגב

    יצא מעולה! החלפתי בקמח כוסמין, עוד כפית מים ושמתי חצי כוס סוכר ?

  16. מלכה הגב

    הי..
    תודה רבה על המתכונים עם טעם וריח של בית.
    לגבי העוגה מבחינת כוסות .. כמה כוסות פרי מעורבב בסך הכל להכניס לעוגה..?
    תודה ושבת מבורכת.💐

    • בישולצ'יק הגב

      היי מלכה תודה לך!
      בעוגה הזו אני לא סופר כוסות פירות אלא שם מספר פירות כמו שכתוב במתכון- או נקטרינה או שזיף או תפוח עץ

  17. רעות הגב

    וואו תודה
    איזו עוגה מושלמת!!
    הכנתי השבוע כבר שלוש פעמים…. וכל פעם יצא יותר טעים!
    השתמשתי בקמח כוסמין לבן
    רק החורים היפים שיש אצלך למעלה לא יצאו לי מעניין למה?

    • בישולצ'יק הגב

      איזה כיף לשמוע
      תודה רבה
      לגבי החורים אני באמת לא יודע למה זה לא קורה אצלך

  18. רעות הגב

    כל הקיץ הכנתי אותה עם שזיפים וזה היה כל כך טעים שקשה לי לחשוב על תחליף…?
    ריבה תעבוד לדעתך?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד