קדירת בשר וירקות שורש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קדרת בשר וירקות שורש

הגשם של סוף השבוע האחרון עורר בי את החשק להכין קדירת בשר וירקות שורש. הריח הממלא את הבית מהבישול הארוך של הקדירה, מפעיל את כל החושים וגורם לך לספור את הדקות עד שהתבשיל יצא מהתנור, ולחסל אותו ברגע. הבישול הארוך מרכך את הבשר והופך אותו לנימוח ועסיסי, ירקות השורש מקבלים טעמים עשירים. בקיצור תבשיל שגורם לך לרצות לאכול ממנו עוד ועוד.

מרכיבים:

4 כפות שמן זית
1 קילו בשר בקר
2 בצלים גדולים
4 תפוחי אדמה
3 גזרים גדולים
2 בטטות
1 שורש סלרי
6 שיני שום
מלח
פלפל
2 כפות פפריקה
3 כפות רסק עגבניות
חופן עלי תרד
חופן עלי סלרי
3 כוסות מים חמים

אופן הכנה:

    • מוזגים את שמן הזית לסיר קדרה או לסיר עם תחתית עבה ומטגנים את הבשר. לא לטגן יותר מידי רק לסגור אותו מכל צד, (שלא יתייבש). מוציאים ומניחים על צלחת.
    • חותכים בצל לקוביות גדולות, מטגנים אותו בסיר שטוגן הבשר. בעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר, כך שכל הטעמים יתערבבו.
    • חותכים את הירקות לחתיכות גדולות, ומוסיפים לסיר ומטגנים למשך חמש דקות נוספות.
    • מוסיפים את השום, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ומוסיפים רסק עגבניות ואת המים החמים.
    • מניחים את הבשר חזרה בסיר ומסדרים אותו מעל הירקות, מניחים מעל את עלי התרד והסלרי.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 130 מעלות למשך 4 שעות. אפשר למשך זמן ארוך יותר, רק חשוב לשים לב שלא חסרים נוזלים ושהקדירה לא מתייבשת.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

11 תגובות

  1. אביטל הגב

    בוקר טוב ☺
    המתכונים שלך נראים מעולה ומתכוונת לנסות בקרוב.
    באיזה בשר מומלץ להשתמש במתכון זה? והאם מומלץ לחתוך לקוביות או לפרוסות?
    תודה,
    אביטל

    • בישולצ'יק הגב

      תודה רבה אביטל
      אני משתמש בבשר לצלי, תבקשי מהקצב שלך
      ממליץ לך לחתוך את הבשר לקוביות 🙂

    • אורנה הגב

      היי באיזה מצב לשים את התנור? האם טורבו זה טוב או עדיף רגיל למעלה למטה ? באיזה יום? תודה מראש

  2. אייל הגב

    בוקר טוב,

    כמה מים צריך לשים?

  3. חגית ברזילי הגב

    היי
    המתכונים שלך עושים לי פשוט חשק להיכנס למטבח 🙂
    תודה לך על זה!
    שאלה לגבי התרד – האם טעמו משפיע מאוד על הקדרה או שאפשר לוותר ?
    אפשר משהו אחר במקום?

    • בישולצ'יק הגב

      היי חגית
      תודה רבה על הפרגון 🙂
      לגבי התרד את יכולה לוותר או להחליף בסלרי

  4. יאנה הגב

    היי,
    אם אין לי סיר שמתאים לבישול בתנור, אפשר להעביר לתבנית זכוכית/אלומיניום ואז לשים בתנור או שעדיף להשאיר בסיר ולהמשיך לבשל על הגז?

    • בישולצ'יק הגב

      היי יאנה
      את יכולה להעביר לתבנית ולכסות אותה ברדיד אלומיניום
      אם את משאירה את התבשיל בסיר, צריך לבשל אותו על אש הכי קטנה שיש לך
      אבל עדיף להעביר לתנור

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן