טוב אולי מהצד הן נראות כמו עוד קציצות ירק, אבל תאמינו לי שהן לא. לא בגלל שזה המתכון הסודי של אמא שלי ולא בגלל שגדלתי עליהן ולא בגלל שהן עוברות מדור לדור. הן פשוט ט-ע-י-מ-ו-ת שאין דבר כזה. אצלנו במשפחה קוראים להן קוקו, יכול להיות שיש עוד שמות מסורתיים, אבל מה זה משנה העיקר שהן טעימות והעיקר שיש לי את המתכון המנצח של אמא.
רכיבים:
1 חבילת פטרוזיליה
1 כוסברה
1 שמיר
1 בצל גדול
3-4 בצל ירוק
1 עגבנייה מקולפת
4 ביצים
מלח
פלפל
4 כפות קמח תופח
אופן הכנה:
- קוצצים דק את שלושת סוגי הירק, הבצל ואת הבצל הירוק ומעבירים לקערה.
- מגרדים בפומפייה או קוצצים עגבנייה קלופה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את הביצים, מלח, פלפל וקמח ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
- מחממים מעט שמן במחבת ובעזרת כף יוצקים חביתיות ירק למחבת, מטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב מעט והופכים. מטגנים עד שהצד השני מזהיב ומעבירים לצלחת עם נייר סופג לצינון.
קציצות ירק שטעים לאכול חם, קר, פושר, בקיצור טעים 🙂
לא יצא לי טעים בכלל הם יצאו רכות מידיי ונקרעו ביידיים כמו דייסה…. אני לא יודעת מה לא עשיתי נכון אשמח לשמוע טיפים…..!
היי אם את רואה שהבלילה דלילה מידי, כל מה שצריך לעשות זה להוסיף עוד קמח
שהיה בהצלחה 🙂
אפשר להוסיף זיקוני וגזר להחיות את הקציצה – נראה חסר חיות.
היי אתי
הקציצה טעימה כמו שהיא, אבל גם אני אוהב להוסיף דברים מדי פעם וזוקיני וגזר הם תוספת מצוינת לקציצת ירק 🙂
אני מוסיפה כמון וכורכום הם נקראות אצלינו קוקו סבזי קציצות ירק בתאבון