תבשיל קציצות עם רוטב משגע

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קציצות עם רוטב משגעה

תבשיל קציצות עם רוטב משגע, מושלם עם אורז, פסטה או קינואה. לא יודע מה איתכם אבל אותי קציצות עם רוטב תמיד מחזירות הביתה, לזיכרונות ילדות. בילדותי הייתי יכול לאכול את הקציצות בלי סוף, במיוחד עם לחם לבן פרוס שהיום כבר פחות צורכים אותו כי לא ממש בריא. אז בשביל לא להאריך רק אומר שאלו קציצות עם רוטב משגע שיהיה לכם וגם לילדים קשה להפסיק לאכול.

 

רכיבים:

לקציצות:
שמן זית
1 קילו בשר טחון
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
מלח
פלפל
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה
1 ביצה
1/4 כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוץ

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית בהרט
מלח
פלפל
2 רסק עגבניות
2 כוסות מים

 

אופן הכנה:

הכנת הקציצות

  • במחבת מטגנים את הבצל עם שמן זית ומעבירים לקערה לצינון.
  • שהבצל מתקרר מעבירים אותו לקערה עם הבשר, מוסיפים את הפפריקה, בהרט, מלח, פלפל והביצה. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שם נטמעים ואז מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים שוב.
  • מכינים קציצות ומניחים בצלחת גדולה ושטוחה ומעבירים למקרר למשך שעה או למקפיא למשך חצי שעה.

 

הכנת הרוטב:

  • בסיר עם מעט שמן מטגנים את הבצל עם השום עד שהבצל מזהיב מעט.
  • מוסיפים את הפפריקה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל, בהרט ומטגנים כשלוש דקות על אש נמוכה.
  • מוסיפים את הרסק העגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה את הרוטב כ 10 דקות, עד שהוא מצטמצם מעט.
  • מוסיפים לרוטב את הקציצות ישר מהקירור ומביאים את הרוטב לרתיחה. הופכים את הקציצות כך שהם יסגרו מכל הכיוונים ויספגו את הרוטב. מכסים עם מכסה את הסיר ומבשלים למשך 40 דקות
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

4 תגובות

  1. נעמה הגב

    כל אבל כל מתכונים שלך מוששששלמים קלים להכנה
    אני מתגיית אותך באינסטוש ודרכך הצלחתי להיות אלופה במטבח
    כל חמישי נכנסת לבלוג לראות מה יש לך מעניין ואני מכינה
    גאווה אתה

    • בישולצ'יק הגב

      היי נעמה
      איזה כיף לקבל תגובה כזו, ממש מחמם את הלב ונותן כוח להמשיך.
      תודה רבה 🙂

  2. טויטו חנה הגב

    תודה רבה לך על כל המתכונים שאת שולחת הם מצוינים וקלים להכנה תמשיכי כך בהצלחה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן