מנה נוסטלגית של רצועות חזה עוף בשומשום שהייתה הכוכבת העולה בכל מסעדה סינית בארץ. אומנם הלהיט מעט עבר והיום מגישים מנות הרבה יותר מפוארות במסעדות האסיאתיות בארץ, אבל אני תמיד נהנה לעשות מסע קטן בזמן ולהחזיר את עצמי ומשפחתי למה שהינו חלק מזיכרונות הילדות שלי. כמובן שלצורך חוויה מושלמת מומלץ להכין גם תוספת של אורז סיני או פירה.
רכיבים:
500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
3/4 כוס קורנפלור
1/3 כוס מים
2 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל
שומשום
שמן לטיגון
אופן הכנה:
- בקערה עם רצועות חזה עוף מערבבים את הקורנפלור, מים, רוטב סויה ופלפל. מערבבים טוב את רצועות חזה העוף בבלילה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
- בקערה נפרדת עם שומשום טובלים את רצועות חזה העוף מכל הצדדים ומטגנים אותם מכל הצדדים עד שהם מזהיבים.
- מניחים במסננת עם נייר סופג.
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
אם כן כמ זמן ואיזה טמפרטורה
היי שני
את יכולה לאפות למשך כ 20 דקות ולהפוך לצד שני ולאפות עוד 10 דקות
האם אםשר לשים משהו אחר במקום סויה? תודה.
היי ריקי את יכולה להחליף את הסויה ברוטב טריאקי
בס״ד
יצא טעים מאוד אבל טפל בלי מלח. או פתח בנגלה השניה
היי מיה
תמיד אפשר להוסיף עוד מלח, אבל חשוב לזכור שהרוטב סויה בדרך כלל באוד מלוח
ניסיתי ולא יצא לי טוב!!! פעמים!!!! נלחמתי בקונפלור!!!!וגם השומשום לא נדבק!!!על הפנים!!מצטער אולי יש שיטה או משהו לא נכון שעשיתי אבל בכל אופן לא ממליץ על המתכון!!
שלום לשף
לא ברור לי למה זה לא יצליח לך ומה זה אומר שנלחמת בקורנפלור?
אשמח לדעת כדי לעזור 🙂
היי, האם אפשר להקפיא לא מטוגן (כמות גדולה) ולטגן בכל פעם שצריך?
אני לא יודעת איך ואם רוטב סויה עומד בהקפאה…
תודה!
היי קארין
לא ניסיתי אבל לא צריכה להיות בעיה
מתכון מעולה
יוצא אחלה באפיה – עם ספריי שמן