אוזני המן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

חג פורים הוא חג מאוד שמח בעיקר לילדים, אבל כשמדברים על אוזני המן גם אנחנו המבוגרים נהנים. אני אישית מאוד אוהב אוזני המן בעיקר עם מילוי של שוקולד נוטלה. שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם אוזני ההמן האלו ממש ממכרות ומאוד קשה להפסיק לנשנש אותם.

רכיבים:

300 גרם קמח תופח
100 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס מיץ תפוזים
למלית: שוקולד נוטלה

 

אופן הכנה:

  • בקערה של מיקסר עם וו גיטרה מניחים את הקמח, החמאה והסוכר ומערבבים עד שהקמח והחמאה הופכים לפרורים.
  • מוסיפים את החלמונים ומיץ התפוזים ומערבבים עד שנוצר כדור בצק. חשוב לא לערבל יותר מידי כדי שהבצק יצא פריך.
  • משטחים את הבצק ועוטפים אותו עם ניילון ניצמד ומעבירים לקירור במקפיא למשך חצי שעה או שעה וחצי במקרר.
  • מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים בעזרת מערוך את הבצק לעובי של 3-4 מילימטר. בעזרת קורצן קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  • מעבירים שוקולד נוטלה לשקית זילוף אם אין לכם אז בעזרת כפית מניחים שוקולד במרכז הבצק. מקפלים משלוש פינות ויוצרים צורה של אוזן המן ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  • מומלץ לפני האפייה להעביר את התבנית עם אוזני ההמן למקפיא למשך 30 דקות. אם אין זמן אז אפשר לוותר על שלב זה, למרות שהוא עוזר לשמור על הצורה של אוזני ההמן.
  • מכניסים לתנור טורבו שחומם מראש ל 160 מעלות ואופים 12-14 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן