אלו גובי תבשיל כרובית ותפוחי אדמה הודי

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

אלו גובי תבשיל כרובית ותפוחי אדמה הודי

אין תרמילאי שטיל בהודו ולא מכיר את המנה הזאת. אלו גובי הוא תבשיל הודי של כרובית ותפוחי אדמה המוגש כחלק מארוחה ההודית המסורתית. זו אחת המנות שניתן לאכול אותה כמעט בכל מקום בהודו והיא לרוב מוגשת לצד אורז לבן, תבשיל עדשים כתומות וצ'פתי, שזה פיתה הודית דקה שמכינים מקמח ומים. מקווה לתת לכם רגע קטן וקסום מהטעמים המופלאים של הודו.

 

רכיבים:

1/2 קילו כרובית
4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
שמן
1/2 כפית זרעי כמון
2 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
1 בצל חתוך לרצועות
1 עגבנייה מגורדת
מלח
פלפל
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית קארי
1/2 כפית פפריקה חריפה (אפשר גם מתוקה למי שלא אוהב חריף)
1/2 כוס מים

 

אופן הכנה:

  • בסיר עם מים רותחים עם מעט מלח, מרככים את הכרובית במשך 10 דקות. בסיר נוסף עם מים רותחים מרככים את תפוחי האדמה במשך 10 דקות. מסננים את המים ומניחים בצד.
  • בסיר מחממים מעט שמן לטיגון מוסיפים זרעי כמון, זעירות הם נשרפים בשנייה לכן נותנים להם טיגון קל וישר מוסיפים את השום והג'ינג'ר. מטגנים עד שהשום והג'ינג'ר מעט מזהיבים ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל גם כן מזהיב מעט.
  • מוסיפים את העגבנייה ואת התבלינים: מלח, פלפל, כורכום, כמון, קארי, פפריקה חריפה ומטגנים למשך 5 דקות.
  • מוסיפים את הכרובית ותפוחי אדמה ומערבבים עד שהם מקבלים את הגוון הצהוב של התבלינים.
  • מוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך 30 דקות או עד שהכרובית ותפוחי האדמה רכים.
Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן