בצל ממולא ברוטב סילאן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

בצל ממולא ברוטב סילאן

פעם ראשונה שאכלתי בצל ממולא זה היה לפני כמעט עשור, במסעדה ביתית בצפון הארץ. מאז יש לי אהבה עזה לבצל ממולא ובמיוחד למנה זו המבושלת ברוטב סילאן. הטעם המתקתק המתקבל מהבישול הארוך של הבצל עם הסילאן פשוט תענוג לחיך.

נכון יש כאן השקעה במתכון הזה אבל אם אתם רוצים להכין משהו טעים ומיוחד לארוחת שישי או חג ללא ספק בצל ממולא ברוטב סילאן היא המנה.

 

רכיבים:

6 בצלים גדולים

 

למילוי:

500 גרם בשר טחון
חצי כוס אורז
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל
חופן פטרוזיליה

 

לרוטב:

5 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
3 עלי דפנה
מלח
פלפל
1/2 2 כוסות מים

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הבצלים לאורכם ומבשלים אותם במים חמים למשך 20 דקות ומקררים.
  • מערבבים את כל רכיבי המילוי בתוך קערה.
  • מקלפים את שכבות הבצל וממלאים אותם במילוי ומגלגלים.
  • בסיר רחב מרתיחים מים ומוסיפים את כל המצרכים של הרוטב.
  • מסדרים את הבצלים הממולאים בסיר בצורה מעגלית ובשכבה אחת, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי לפחות.

 

הערות של בישולצ'יק:

אני אוהב לבשל את הבצל הממולא על להבה הכי קטנה שיש למשך 4-5 שעות ממש כמו חמין
אפשרות נוספת לסדר את הבצלים הממולאים בסיר או כלי חרס ולאפות בתנור, גם כן למשך שעה וחצי לפחות (עדיף יותר) וזה יוצא פשוט משגע.

בצל ממולא ברוטב סילאן 2 (Large)בצל ממולא ברוטב סילאן 3 (Large)בצל ממולא ברוטב סילאן 4 (Large)

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

10 תגובות

  1. פנינה הגב

    נראה ממש טוב רק רשום במתכון לרוטב 1/2 כפית אבל לא רשום של מה 🙂

    • בישולצ'יק הגב

      היי פנינה
      צודקת נראה שזה נמחק, מדובר בחצי כפית של קינמון
      תודה רבה על ההערה 🙂

  2. אסנת הגב

    שלום, על איזה חום לאפות בתנור?

  3. רותי ענבר הגב

    מחר אכין את הבצלים הממולאים וגם את הקציצות האפויות.
    אני בשלנית אבל המתכונים שלך מגרים אותי להכנס למטבח ולהתחיל לבשל
    תודה לך על כל המתכונים הטעימים שלך. רותי

    • בישולצ'יק הגב

      רותי תודה רבה
      ממש חיממת לי את הלב 🙂
      וכמובן תספרי לי איך יצא

  4. בתיה הגב

    לא כתוב האם האורז שמוסיפים צריך להיות מבושל או לא , תודה

  5. אלחנן צפלביץ הגב

    תודה רבה. יצא מעולה וכולם ביקשו מתכון

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן