חלה לשבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

חלה לשבת

חלה לשבת היא אחד הדברים הטעימים שיש, הניחוחות של האפייה שממלאים את הבית ממש כמו במאפיה. הכיף הגדול שיש זה לבצוע את החלה ולאכול איתה את כל הסלטים הטעימים שהכנו לשבת או לטבול אותה ברוטב של דג חריימה טעים או עם חצילים בטחינה בתנור.

 

רכיבים:

1 קילו קמח מנופה
50 גרם שמרים (50 גרם= 1 שקית)
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 1 כף מלח
2 כוסות מים

1 ביצה טרופה עם כף מים
שומשום

 

אופן הכנה:

  • בקערה של מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד את הקמח והשמרים.
  • מוסיפים את הסוכר, ביצים, שמן ומלח ומערבבים את הכול יחד במהירות בינונית ולאט לאט מוסיפים את המים.
  • מעבדים את הבצק במיקסר במשך 4-5 דקות עד שהוא נהיה אלסטי ופחות דביק.
  • מכסים את הקערה עם הבצק בניילון ניצמד, מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח, עד שהוא תופח ומכפיל את נפחו.
  • מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו מעט על משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לשניים.
  • לוקחים חלק אחד של הבצק ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. יוצרים רצועה ארוכה מכל חלק של הבצק (חשוב שיהיו באותו האורך) ומחברים בצביטה בקצה את רצועות הבצק שיצרנו.
  • קולעים את רצועות הבצק בדיוק כמו שקולעים צמה וסוגרים את הקצה השני גם כן בצביטה (אם זה לא ברור יש תמונות למטה).
  • מניחים את החלה בתבנית עם נייר אפיה ונותנים לה לתפוח שוב עד שהיא כמעט מכפילה את גודלה.
  • מורחים ביצה טרופה על החלה ומפזרים שומשום מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35 דקות.

 

טיפ של בישולצ'יק:

כשאופים בצק שמרים כמו חלה לשבת או עוגת שמרים טובה חשוב מאוד לכוון את התנור לחום עליון ותחתון ולא לאפות בטורבו. כך נותנים לשמרים להיפתח בזמן האפייה.

חלה לשבת חלה לשבתחלה לשבת חלה לשבת חלה לשבת חלה לשבת חלה לשבת

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

7 תגובות

  1. שרון הגב

    מתכון מצוין כמו תמיד
    תודה רבה בישולצ'יק

  2. דליה הגב

    עכשיו יצאו מהתנור שתי חלות יפות יפות וטעימות
    שבת שלום וחג שמח

  3. ענתי הגב

    ואו. נראה מעולה.
    האם יש אפשרות ללוש את הבצק ולתת לו התפחה במקרר כל הלילה ו? ובבוקר להוציא מהמקרר ולעבוד איתו?
    המים ווהשמן לפי איזה מידת כוס? אשמח לנסות.תודה

    • בישולצ'יק הגב

      היי ענתי
      לא יצא לי להתפיח את הבצק הזה במקרר
      לגבי המידות אני עובד עם כוסות מדידה מקצועיות
      (אם אין לך מאוד מומלץ והם עולות מאוד זול היום 10-20 ש"ח)

  4. ענתי הגב

    תודה.יש לי כוסות מדידה.

  5. יעלי הגב

    הי איש יקר ואהוב,אפשרי גם ללוש ידנית?? ללא מיקסר…ווים…וגיטרות…??? ואם כן,כמה זמן לישה דרוש כדי לקבל דוגמנית כזו כמו שלך??

    • בישולצ'יק הגב

      היי יעלי
      אפשרי ביותר ללוש את הבצק ביד, בגדול לשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק מידי. הלישה יכולה לקחת משהו כמו 10 דקות.
      את מוזמנת לשתף איך יצאה הדוגמנית שלך 🙂

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן