מקלובה עוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

מקלובה עוף

אני לא חושב שיש מישהו שלא יודע מה זה מקלובה. אז היא לא רק יפה מאוד היא גם טעימה, שאי אפשר להפסיק לאכול אותה. הפירוש של המילה מקלובה בערבית הוא "הפוכה", ממש לא מפתיע, נכון? אבל תודו שהמראה של התבשיל הזה פשוט עוצר נשימה, אחרי שהופכים את הסיר. יש לא מעט סוגים של מקלובה, עם עוף או בשר כבש וסוגים שונים של ירקות. כך שניתן לשחק עם המתכון לפי מה שיש לכם במקרר. אני הכנתי מקלובה עוף יפה וטעימה.

 

רכיבים:

שמן
1 חציל בינוני חתוך לרצועות של 1 ס"מ
מלח גס
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 בטטה חתוכה לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
6 חלקי עוף
2 כוסות אורז
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל
5 כוסות מים

 

אופן הכנה:

  • במסננת מפזרים על החציל מלח גס למשך חצי שעה, אחר כך שוטפים במים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  • משרים את האורז בכלי עם מים למשך 20-30 דקות ומסננים.
  • במחבת עם מעט שמן מטגנים את החציל משני הצדדים ומניחים במסננת.
  • באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומניחים בצלחת בצד.
  • מטגנים את הבטטה עד שהיא מתרככת מעט ומניחים בצלחת בצד.
  • בסיר עם מעט שמן מטגנים את חלקי העוף משני הצדדים, כשהוא משנה את צבעו מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עוד כ 20 דקות.

 

סידור המנה בסיר:

  • בוחרים סיר בינוני בקוטר שמתאים לצלחת הגשה, מכיוון שבסוף נרצה להפוך את תכולת הסיר על הצלחת.
  • משמנים את התחתית של הסיר עם מעט שמן ומתחילים לסדר בצורה שווה. שכבה של חצילים ומפזרים מעל מעט אורז. מסדרים שכבה של בצל ועליה שכבה של בטטה. מסדרים את חלקי העוף מעל שהחלק העליון של העוף כלפי מטה, מעל מפזרים את יתר האורז ומהדקים עם הידיים טוב טוב.
  • מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל וממלאים את הכוס במים. מנחים את הסיר על להבה גבוהה ואחרי 2-3 דקות שופכים את כוס המים עם התבלינים מעל לאט לאט ומוסיפים עוד 4 כוסות מים. חשוב לשים לב שהמים מכסים את האורז כשני סנטימטר מעל. במידת הצורך יש להוסיף מים.
  • מערבבים בעדינות רק את המים שמעל, שכל התבלינים יתערבבו. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור ומגבת מעל כ 30 דקות.
  • מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 10-15 דקות.
  • מסירים את המכסה של הסיר ומניחים מעל צלחת, בזהירות ובלי היסוס הופכים את הסיר. בעזרת כף מקישים על תחתית הסיר ההפוך כמה פעמים ולאט מרימים את הסיר. אז מתגלה לה מקלובה יפיפיה וטעימה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

37 תגובות

  1. נטע הגב

    נראה מעולה,
    האם ניתן לשנות עבור ילדים מפונקים את חלקי העוף לשניצלים פרוסים או שהבשר יצא יבש מידי (קיצור זמן בישול)?

    • בישולצ'יק הגב

      היי נטע
      אולי הייתי משתמש בפרגיות ולא חזה עוף שלא יצא יבש מידי

  2. סיגל הגב

    למה הכוונה בחלקי עוף? כרעיים?
    והאם לפרק אותם?
    תודה

    • בישולצ'יק הגב

      היי סיגל
      הכוונה בחלקי עוף היא לכרעיים אבל שיהיו חתוכים או חלקי שוקיים

  3. שרה הגב

    מגרה מאוד

  4. אביבה הגב

    עושה רושם שזה ממש טעים. רצה למטבח, להכין

  5. דנה הגב

    באיזה אורז מומלץ להשתמש?
    ואם אני עושה עם קוביות בקר במקום עוף זה אותו הדבר?

    • בישולצ'יק הגב

      היי דנה
      כן זה אותו הדבר, צריך לטגן מעט את הבשר שייסגר מכל הצדדים
      אני השתמשתי באורז פרסי

  6. נופר הגב

    היי,

    כשמבשלים את העוף 20 דק' עם מכסה סגור, זה בלי מים או משהו?? הוא לא נשרף?..

  7. מיה הגב

    היי, את חלקי העוף מטגנים ומבשלים בלי העור?

  8. נטע הגב

    יצא מעולה עם הפרגיות,
    המעבר מהסיר לצלחת הגשה לא צלח כמו בתמונה, חלק קרס דבר שלא השפיע על הטעם.
    תודה.

    • בישולצ'יק הגב

      היי מה שחשוב זה הטעם
      עם אימון קל מצליחים להפוך את המקלובה כמו שצריך

  9. עדי הגב

    הכנתי לארוחת שבת והוספתי גם תפוחי אדמה, יצא מעולה ☺
    תודה רבה על המתכון.

  10. ברכה הגב

    תודה על המתכון. מתכוונת להכין לשבת. בהחלט משהו חדש להנאה.

  11. אורנה הגב

    רוצים להודות לך מתכון מקלובה חוויה !
    כך לפני מטעמי ראש השנה
    ניסיתי לראשונה "מקלובה "
    הופתענו מכמות התבלינים והשמן המצומצמת
    ובמידה הזעירה שלהם בתבשיל
    אך הקפדנו על המידות שהמלצת וכמובן על תהליך הבישול
    המקלובה יצאה מעוללללללההה
    והטעם חלומי ממש
    אהבנו כל המשפחה
    כמובן נבשל שוב לא נשנה דבר

    כמובן נעבור ונכין מתכונים נוספים שלך .

    שנה טובה

    • בישולצ'יק הגב

      היי אורנה
      איזה אושר לקבל תגובה כזו
      תודה רבה על הפרגון ושנה טובה 🙂

  12. מיכל הגב

    היי
    אשמח לכמויות מדוייקות של מלח…
    אף פעם לא מצליח לי "לפי הרגש"
    תודה

    • בישולצ'יק הגב

      היי מיכל מידות של מלח ופלפל זה לפי הטעם, את יכולה לשים חצי כפית וזה יצא טעים.

  13. לורי הגב

    יש מצב להניח נייר אפיה משומן קלות בתחתית הסיר כדי להקל על הוצאת המקלובה?

  14. אורנה הגב

    נראה מגרה מאוד, לפי מיטב הבנתי זה יוצא 5 כוסות מים ו-2 כוסות אורז, זה לא הרבה?

  15. אורנה הגב

    נראה מגרה מאוד, לפי מיטב הבנתי זה יוצא 5 כוסות מים ו-2 כוסות אורז, זה לא הרבה? אשמח לפירוט

    • בישולצ'יק הגב

      היי אורנה הכמויות והמידות מדויקות, תעקבי אחר המתכון וזה יצליח 🙂

  16. הילה הגב

    בישלנו כבר 3 פעמים ובכל פעם זה יוצא יותר ויותר טעים!
    מתכון מצוין!!!

    • בישולצ'יק הגב

      היי הילה
      תודה רבה איזה אושר לשמוע
      תודה על השיתוף ופרגון 🙂

  17. יוסי הגב

    היי מה אפשר לשים במקום חצילים ? לא כל הילדים אוהבים חצילים.. תודה

    • בישולצ'יק הגב

      היי יוסי אתה יכול להחליף את החצילים בתפו"א
      תחתוך אותם דקים ותטגן אותם מעט

  18. עדי ריין הגב

    השבוע חשבתי להכין מקלובה ביום שישי ולא זכרתי את המתכון… אתמול נתקלתי שוב במתכון שלך והכנתי…
    יצא מעולה 😀 תודה רבה 😀😀😀

  19. שני הגב

    היי
    נראה מתכון מעולה אני רצה להכין לשבת!
    שאלה , לדעתך מתאים להוסיף חתיכות עגבניה לתבשיל?

  20. רות הגב

    רוצה להכין לשישי בערב מתי הכי מומלץ להכין את זה? יש עניין להכין כמה שיותר קרוב לארוחה או שאפשר להכין מראש, לשים במקרר ובשישי בערב על הפלטה?

    • בישולצ'יק הגב

      היי רות
      אני בדך כלל מכין באותו היום בבוקר או בצהרים ומחמם את הסיר בערב והופך את המקלובה ממש רגע לפני ההגשה.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן