דלורית בתנור זה אחד הדברים הטעימים שיש, היא כל כך קלה להכנה והטעם המתוק שלה כובש אותי כל פעם מחדש. הפעם הכנתי למשפוחה סירות דלורית עם אורז בר כמנה ראשונה והשקט שהיה בזמן שכולם אכלו אותה דבר בעד עצמו.
רכיבים:
1 דלורית
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כוס אורז בר
2 כוסות מים
גבינת פרמזן לקישוט
אופן הכנה:
- מקלפים את הדלורית וחותכים אותה לשניים, מנקים את תכולת הגרעינים מבפנים.
- מורחים את הדלורית בשמן זית ומתבלים עם מלח ופלפל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 45 דקות, עד שהדלורית רכה.
- מכינים בסיר אורז בר: מחממים מעט שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את האורז, מטגנים אותו קלות ומוסיפים מים חמים. מערבבים, מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים 20-25 דקות. משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות ומערבבים את האורז.
- מניחים את הדלורית על צלחת הגשה וממלאים אותה באורז בר, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם או קר.