ספגטי ברוטב עגבניות הוא אחד מהזיכרונות שיש לי בתור ילד ושאני אוהב לאכול עד היום. אני זוכר את אותם הרגעים שהייתי חוזר מבית הספר או מהצבא ואת האמת עד היום כשאני מגיע לאימי ומגלה שהכינה סיר גדול של ספגטי ברוטב עגבניות עם שניצל חם ופריך או קציצות אני מתמלא אושר גדול ותאבון.
רכיבים:
שמן זית
4 שיני שום כתוש
1 חבילת רסק עגבניות קטנה
מלח
פלפל
1 כפית פפריקה
1 חבילת ספגטי
אופן הכנה:
- בסיר עם מים חמים מכינים את הספגטי לפי ההוראות הרשומות על האריזה.
- בסיר נוסף מחממים מעט שמן זית ומטגנים ממש קלות את השום, זהירות שום נוטה להישרף בשניות. כשהשום קיבל גוון מעט זהוב מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ומערבבים, נותנים לזה טיגון קצר של 2-3 דקות ומכבים את האש.
- מסננים את הספגטי מהמים ומעבירים אותו לסיר עם רוטב העגבניות ומערבבים טוב עד שהספגטי סופג את רוטב העגבניות והוא מקבל גוון אדום אחיד.
את לא מופיעה קצת מים לרוטב שהפסטה תהיה יורת עסיסית בערבוב הרוטב.
זה לא יוצא יבש מדי?
היי שושי
לא אין צורך להוסיף מים וזה לא יוצא יבש
החבילת רסק עגבניות כמה גרם זה?
היי נתן
חבילת רסק של 100 גרם
אם יש כבר שום בתוך הרוטב עגבניות לא חייב להכניס לרוטב בנוסף? ואם אני אוסיף חצי כפית סוכר בערך זה ישנה את הטעם?
היי נתן
אם יש כבר שום ברוטב עגבניות אז אין צורך להוסיף עוד שום.
לגבי הסוכר אני מעדיף כמה שפחות, אז לא הייתי מוסיף, אבל חצי כפית לא תשנה את הטעם כל כך.
היי
כמה כפות רסק עגבניות יש ב100 גרם רסק עגבניות?
פשוט יש לי קופסת רסק עגבניות גדולה.
תודה מראש על המענה.
ועל האתר הנפלא.