אני מאוד אוהב קציצות, במיוחד קציצות ברוטב, אבל בעיקר אני אוהב לגוון את הארוחה שלי. ואם בגיוונים עסקינן הפעם החלטתי לבשל במקום קציצות בשר או עוף, קציצות טונה ברוטב. כמו תמיד מדד ההצלחה שלי בבישול הוא הילדות, שלא יכלו להפסיק לאכול.
רכיבים:
2 קופסאות טונה
2 בצלים מגורדים
1 תפוח אדמה מגורד
1 גזר מגורד
4 שיני שום כתושות
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל
לרוטב:
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
5 שיני שום קצוצות
קופסת עגבניות מגורדות
מלח
פלפל
1 כף סוכר
1 כוס מים
אופן הכנה:
- מעבירים את הטונה מקופסת השימורים למסננת, מוסיפים תפוח אדמה, בצל, וגזר וסוחטים את הנוזלים מהתערובת.
- מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, שום, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה.
- מכינים קציצות ומניחים בצלחת בצד.
- מטגנים את הקציצות טיגון קל
הכנת הרוטב:
- בסיר עם שמן מטגנים את הבצל והשום, שהם מזהיבים מעט מוסיפים את העגבניות המגורדות, מלח, פלפל, סוכר וכוס מים ומביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה מעט סגור על להבה נמוכה למשך 15 דקות.
- מוסיפים את קציצות טונה לסיר מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ 30 דקות.
מתכון מדהים. טרפו אותו בשניה
תודה רבה איזה כיף לשמוע 🙂
במה אפשר להחליף את העגבניות המגורדות?
היי דפנה
את יכולה להכין רוטב על בסיס של רסק עגבניות, זה גם יוצא טעים
תודה רבה על כל המתכונים!
אני רוצה לנסות – אפשר בבקשה לרשום קצת יותר מדויק מבחינת הכמויות? קופסת עגבניות מרוסקות קטנה או גדולה -כמה גרם? כמה מלח/פלפל?
תודה רבה!
היי
משתמשים בקופה גדולה של עגבניות מגורדות
לגבי מלח ופלפל זה מאוד תלוי בטעם שלח, אישית אני לא משתמש בהרבה מלח.
אבל אם אתה רוצה מידה, תשימי חצי כפית של מלח
נראה טוב! תודה רבה. אפשר להכין מראש לדעתך? לטובת ארוחה שמתכננת לשלוח..
היי יעל
אין בעיה להכין יום יומים לפני, גם אני מכין הרבה פעמים ביום חמישי לארוחת שישי או שבת