אורז עם ירקות, צבעוני, שמח וטעים בחמש דקות

אורז צבעוני שמח וטעים בחמש דקות

הוא נראה עשיר, צבעוני וממש מושקע, אבל לוקח להכין אותו בדיוק חמש דקות. אין לי ספק שתקצרו אין סוף מחמאות עליו והסיר יאכל עד גרגיר האורז האחרון. אני אוהב להכין אותו בכל הזדמנות, בקיצור לא ממתין לחג בכדי להכין אותו. חוץ מזה שהילדים שלי ממש אוהבים אותו, כך הם אוכלים גם ירקות עם הארוחה, שזה פלוס גדול שלעצמו.

 

רכיבים:

1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס אפונה (אפשר גם קפוא)
1 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
2 כפות אבקת מרק
1/2 כפית פלפל שחור
קורט מלח
3 כוסות אורז
4 כוסות מים

 

אופן הכנה:

  • מתחילים בטיגון הבצל, לפני שהוא נהיה זהוב מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כשתי דקות. אז מוסיפים את הפלפל אדום מתוק ואת האפונה. סוגרים את מכסה הסיר למשך 3-4 דקות לאידוי הירקות, מוסיפים את האורז, כורכום, אבקת מרק, פלפל שחור, קורט מלח, בוחשים ואחרי שתי דקות מוסיפים את המים.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות.
  • נותנים לאורז לנוח 10 דקות פותחים את המכסה מערבבים עם מזלג ומכסים את הסיר שוב למשך 15 דקות נוספות.
  • וזהו יש לכם אורז יפה, טעים שעושה שמח בעיניים.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

15 תגובות

  1. יהודית הגב

    אהבתי את סוגי האורז המתכונים קלים.

  2. שושי הגב

    באיזה טמפרטורה המים?
    לא רשמת באופן ההכנה על הוספת הקינמון?
    הןא דומיננטי מורגש?

    • בישולצ'יק הגב

      היי שושי
      המים רותחים
      ואת הקינמון מוסיפים עם התבלינים והוא ממש לא דומיננטי (בכל מקרה תיקנתי במתכון)

  3. ענתי הגב

    נראה מעולה צבעוני ויפה -מה כמות המים אם ארצה להכין ל כוס אורז?תודה

  4. נעמי הגב

    מתכון מעולה!!! תודה 🙂

  5. אתי אייזנברג הגב

    תודה על המתכונים נראים קלים וטעימים

  6. אלי הגב

    איך חמש דקות אם ההכנה עצמה מעל חצי שעה??

  7. לני הגב

    מה אפשר במקום אבקת מרק?

  8. אלי הגב

    מתכון מעולה, מכין אותו כל שישי.
    תודה רבה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד