לביבות בטטה

לביבות בטטה

בטטה היא ירק משגע, מתקתק ויוצא טעים כמעט בכל צורה. הפעם הכנתי לביבות בטטה. התירוץ הוא- חג החנוכה. אבל את האמת אני מכין אותם לאורך כל השנה והם נחטפות מהצלחת בשניה. מומלץ להגיש אותם עם מתבל שמנת חמוצה והם טעימות כשהן חמות או קרות. בקיצור לביבות בטטה מושלמות, אז אל תחכו עד חנוכה בכדי להכין אותם. דרך אגב למי שלא רוצה לטגן אותם יכול לאפות אותם בתנור והם יוצאות לא פחות טעימות, מנסיון.

רכיבים:

3 בטטות
2 ביצים
מלח
פלפל
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:

  • בסיר עם מים חמים מרככים את הבטטות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
  • מסננים את הבטטות מהמים ומעבירים לקערה, מועכים את הבטטות לעיסה אחידה וחלקה.
  • מוסיפים לבטטות את הביצים ומערבבים, מתבלים במלח, פלפל, קינמון ומוסיפים פירורי לחם ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מחממים שמן במחבת לחצי גובה, בידיים רטובות יוצרים לביבות ומכניסים אותם אחת, אחת ומחבת. מטגנים 3-2 דקות עד שהחלק התחתון של הלביבה ניהיה שחום והופכים ומטגנים עוד 2 דקות עד שהלביבה זהובה משני הצדדים.

לביבות בטטה

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד