עוגת טחינה וסילאן

עוגת טחינה וסילאן עוגת טחינה וסילאן עוגת טחינה וסילאן

אחת העוגות הקלות להכנה וסופר טעימה, אצלנו היא מתחסלת בתוך יומים. השילוב המושלם של טחינה עם סילאן מקנה לעוגה טעם של חלווה, שגורם לך לרצות עוד פרוסה בכל פעם. אז תכינו כוס קפה ותחתכו לכם פרוסת עוגת טחינה וסילאן ומובטחות לכם כמה דקות של נחת.

 

מתאים ל- 2 תבניות אינגלישקייק או לתבנית קוגלהוף

 

רכיבים:

4 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן
2 כוסות קמח תופח
אבקת סוכר לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה ביצים, חלב, סוכר, שמן, טחינה וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • משמנים את התבנית ומעבירים את הבלילה לתבנית.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 40-45 דקות. יש לבדוק עם קיסם שהעוגה יבשה במרכז. אם אופים בתנית אינגלישקייק זמן האפיה יהיה קצר יותר, אז חשוב לשים לב ולבדוק את העוגה אחרי 30 דקות.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

33 תגובות

  1. שולי הגב

    מה אפשר במקום חלב שיהיה פרווה?
    תודה

  2. אושרת הגב

    מיץ תפוזים במקום חלב יפגע במרקם או בטעם?!

    • בישולצ'יק הגב

      היי אושרת
      לא ניסיתי וזה נשמע לי פחות מוצלח בגלל הסילאן, אני לא יודע כמה הוא ישתלב עם התפוז.

  3. טירונית במטבח הגב

    היי, האם ניתן להשתמש בטחינה משומשום מלא? תודה

    • בישולצ'יק הגב

      שלום לטירונית
      העוגה יוצאת מצוין עם טחינה משומשום מלא
      אשמח שתשתפי אותי איך יצא לך 🙂

  4. חנה פלץ הגב

    לסכרתיים, איזה מרכיב אפשר במקום סוכר חום?

    • בישולצ'יק הגב

      היי חנה
      לסוכרתיים גם סילאן לא ממש בריא, אז העוגה הזאת קצת בעייתית
      צריך לעשות יותר מידי שינוים ואז היא מאבדת את הטעם הטוב שלה

  5. ברכה הגב

    היי. אפשר לנסות עם מים במקום חלב? ניסית? תודה ברכה

  6. בני הגב

    איך אופים בכזו תבנית בלי שיידבק?

  7. אנה הגב

    היי, האם אפשר להחליף סילן בדבש?

    • בישולצ'יק הגב

      שלום אנה
      כן אין בעיה להחליף את הסילאן בדבש
      חג שמח ושנה טובה

      • אנה הגב

        תודה! רצה למטבח 🙂 חג שמח!

        • עילי הגב

          כמה התגעגעתי!!! המון זמן לא נידנדתי לך…למרות שאני דיירת קבועה ב "ביתך"! אם רק היית יודע כמה פעמים עמדתי על מתכון העוגה הזו ובסוף ויתרתי,מהחשש שהיא תהיה כבדה או דחוסה,ולא! לא אתה האשם! התאכזבתי מכל העוגות שניסיתי עם טחינה,קניתי,אפיתי,קיוויתי ו…התאכזבתי…העוגה הזו היא מהסוג הדחוס?? בבקשה תאמר לי כדי שלא אתאכזב שוב…כדי שתבין את העדפתנו,מכורים פה לעוגת השייש והתפוזים שלך!!! ממתינה לתשובתך כדי לדעת אם להכין….בינתיים,חיבוק ענננק!

          • בישולצ'יק

            היי יעל
            דבר ראשון כיף גדול שאת נהנת מהמתכונים שלי, עשית לי את היום
            לגבי העוגה כן היא יחסית דחוסה וזה בגלל הטחינה, אין הרבה מה לעשות בעינין.
            אם את רוצה המלצה לעוגה טובה נוספת, תנסי את העוגת נוטלה (אצלנו היא רצה חזק)
            מצרף לך קישור שהיה לך קל למצוא http://www.bishulchic.co.il/עוגה-בחושה-נוטלה/

            תמשיכי להנות מהמתכונים 🙂

  8. אופיר הגב

    אפשר לשים מים במקום החלב ? כדי שתצא פרווה.

  9. lili levi הגב

    יש תחליף לבצים לטבעונים ??.?

  10. בלה הגב

    האם אפשר במקום חלב לשים שמנת מתוקה פרווה?

    • בישולצ'יק הגב

      היי בלה
      את יכולה להחליף בשמנת פרווה או בחלב סויה זה גם יוצא מצוין
      אשמח לשמוע איך זה יצא 🙂

  11. שיר הגב

    איזה גודל ביצים?

  12. חן הגב

    באיזה שמן מומלץ להשתמש?

  13. גליה הגב

    אפיתי אותה היום בשתי תבניות אינגליש קייק.
    יצאה אחרי 30 דקות, חסרת טעם, לא מספיק טחינה בעיני.
    מאד קלה להכנה, מאד לא טעימה.

  14. תמיר הגב

    גליה שלום אמרתי שי עשות את העוגה הזת בתבניות אינגליש קייק אמרתי שה חסרת טעם לא מספיק טחינה אלי תנסי עד פעם את העוגה הזת עד פעם רק עם תוספת של טחינה עד כמה שלך נראה חוסר ועם עד פעם ישת לך אתה הדבר הזה אני חשבה שאתה עושת טועית עם הסילאן כי ישתמשת עד החשבה עם סילאן לא טבעי ועם היות משתמשת עם סילאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים וגם להסתכל בטובלה של מצרכים של הסליאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים איום יש או אין תוספת סוכרים ותוספת חומרים משמרים זה היות מרגשה את אה הבדיל בעוגת הזה ומבנה את הטועית שה עשית עם הסילאן הלא טבעי לבין הסילאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים וגם להסתכל בטובלה של מצרכים של הסליאן הטבעי 100% תמרים לא תוספת סוכרים לא חומרים משמרים איום יש או אין תוספת סוכרים ותוספת חומרים משמרים

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד