עוף בלימון עם זיתים

עוף בלימון

אם אומרים שלימון מוסיף המון, אז למה לא להכין עוף בלימון? שיוצא פשוט מעלף ונותן לעוף טעם מעט חמצמץ וניחוח מטריף והתוספת של הזיתים פשוט משדרגת את המתכון.

 

רכיבים:

6 כרעיים
3/4 כוס מיץ לימון סחוט
2 כפיות פפריקה
1 כפית כורכום
מלח
פלפל
שמן זית
2 כפיות עלי תימין
2 כפיות עלי רוזמרין
1 קופסת זיתים מגולענים

אופן הכנה:

  • מניחים את חלקי העוף בתבנית.
  • מערבבים את יתר הרכיבים מלבד הזיתים ושופכים אותם על העוף ומורחים בהם את העוף, כך שכל המשרה ייספג בעוף.
  • משרים את העוף עם המרינדה במקרר למשך הלילה (אם אין לכם זמן אפשר גם להשרות לשעה ואם אתם ממש ממהרים אז גם כמה דקות זה בסדר).
  • מניחים את הזיתים במסננת ושוטפים אותם במים ומוסיפים לעוף.
  • עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים למשך 60 דקות.
  • מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות לעוד כ- 15 דקות.

 

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד