קציצות עוף ברוטב משגע

קציצות עוף ברוטב

הילדות שלי משוגעות על קציצות, אז החלטתי לגוון הפעם ולנסות להכין להן קציצות עוף. התוצאה הייתה ממש מוצלחת, כמות המחמאות שקיבלתי והעובדה שהן ביקשו עוד תוספת הוכיחה את עצמה. בקיצור יש כאן מתכון מנצח של קציצות עוף ברוטב משגע שללא ספק גם ילדים אוהבים. קציצות עוף במתכון הזה ממש רכות ונמסות בפה.

 

רכיבים:

1 קילו חזה עוף טחון
2 בצלים מגורדים בפומפייה
2 תפו"א
3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
פטרוזיליה
כוסברה

 

לרוטב:

שמן זית
1/2 1 כוס אפונה
4 תפו"א
1 כפית כורכום
מלח
פלפל
1 כף אבקת מרק
1/2 2 כוסות מים

אופן הכנה:

  • בסיר עם מים חמים מרככים את תפו"א ומועכים אותם לפירה.
  • מניחים בקערה את העוף הטחון ומוסיפים את הפירה תפו"א, הבצל ושיני השום הקצוצות. מערבבים לעיסה חלקה ומוסיפים את התבלינים ויתר הרכיבים.
  • יוצרים מהתערובת כדורים לקציצות בגודל הרצוי ומניחים בצלחת בצד.
  • שמים בסיר שמן זית, אפונה ותפו"א ומטגנים מעט, מוסיפים את התבלינים מטגנים לשתי דקות נוספות ומוסיפים את המים.
  • מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך 50 דקות.

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

מתכונים נוספים של בישולצ'יק:

חיפש מתכון בצ'יק:

הירשמו עכשיו בחינם למועדון החברים של בישולצ'יק ותקבלו למייל את כל המתכונים החדשים והטעימים

Translate to your language

18 תגובות

  1. טובה הגב

    זה טעים יאמי הנחדות שלי אוהבות
    אני קוראת לזה פישלה

  2. יהודית הגב

    את הקציצות האלה אני מכינה שנים למדתי מאמא שלי ז"ל

    הבנים שלי רק מחכים שהכין וגם הנכדים אוהבים כי קל לאכול אותם הציצות יוצאות רכות

    אפשר באותה צורה להכין גם עם בשר בקר טחון וזה יוצא נהדר. בתאבון

  3. עליזה בשרן הגב

    אם אני מכינה חצי קליו טחון עוף. צריך להפחית ת.אדמה ובצל? תבלינים?

  4. ענבל הגב

    היי אשמח לדעת כמה פירורי לחם צריך לקציצות?

    • בישולצ'יק הגב

      היי ענבל
      תודה רבה על השאלה הכמות נשמטה בעריכה
      זה חצי כוס של פירורי לחם

  5. קשת הגב

    הכנתי היום ויצא מדהים! הסיר נטרף, תודה רבה!
    אשמח לשמוע במה כדאי להחליף את התפוחי אדמה בבלילה של הקציצות (לא ברוטב), על מנת שאוכל להכין כמות גדולה מראש ולהקפיא.

    • בישולצ'יק הגב

      היי קשת
      ממליץ לך להכין רק את הקציצות ולהקפיא אותם לא מבושלים, ואז מתי שתרצי את יכולה פשוט לבשל אותם.

  6. שרה אנגל הגב

    לרגע שמחתי על מתכון ללא אבקת מרק ואז התחלתי לקרוא על הרוטב והתבאסתי. בכל זאת אבקת מרק. למה? זה רעל זה כימיקאלים מיותרים. רוצה רוטב טעים? אתן לך בלי אבקת מרק אבל עם אותו הטעם רק טיבעי, קחי חתיכת סלרי לבן מקולף ורחוץ, גזר מקולף ורחוץ וחתיכת פרסה נקיה ורחוצה מחול וחתכי את כולם לקוביות קטנות. קחי בצל לבן רגיל קלפי וחתכי לקוביות קטנות טגני בתוך סיר את הבצל עם קצת שמן ולא קנולה כי הוא לא בריא אלא שמן חמניות או שמן זית כתית, הוסיפי את הירקות הקצוצים והמשיכי לאדות. הוסיפי כף גדושה של רסק עגבניות והמשיכי לאדות היטב. הוסיפי יין לבן או אדום והמשיכי לאדות ולצמצם את הנוזל (בכמות של כוס יין ששותים ממנה) הוסיפי מים והביאי להרתחה בערך 2 כוסות.
    הוספי מלח ופלפל לפי הטעם שלך ובשלי קצת ויש לך בסיס לרוטב שלך. את יכולה להוסיף לו מה שאת רוצה. ואם את מוסיפה לו עצמות של פרה ומבשלת אותו מספר שעות ומסננת היטב יש לך רוטב נהדר לכל דבר כבסיס. אז למה אבקת המרק המזיקה הזו?

  7. שני הגב

    התבססתי על המתכון וקצת שיניתי והוספתי דברים. יצא מוששלם!
    – במקום האפונה השתמשתי בשועית צהובה ושועית ירוקה.
    – הוספתי פרחי כרובית
    – במקום אבקת המרק הוספתי כפית שטוחה של חוויאג' למרק וכפית שטוחה של אבקת קארי (הוספתי גם כפית של כורכום כמו שבמתכון).
    – את הקציצות טיגנתי קלות בשמן חמניות לפני שהנחתי בסיר . אפשר לטגן גם בשמן זית.

    ממליצה בחום. יצא טעים.
    בהצלחה 🙂

  8. שושה הגב

    אפשר בבקשה את הכמות של הפטרוזיליה והכוסברה?
    תודה

  9. טירונית במטבח הגב

    בוקר טוב
    לטירונית כמוני – רוצה קצת פירוט לגבי הכמויות:
    1.מה ניתן לשים במקום מרק עוף?
    2. כמה מלח? כמה פלפל שחור?
    3. גם פטרוזיליה וגם כוסברה? כמה לשים מכל אחד?
    תודה מראש!

    • בישולצ'יק הגב

      היי לך
      1. במקום אבקת מרק עוף את יכולה לשים כמה עלים של סלרי שיתנו טעם.
      2. מלח ופלפל זה לפי הטעם, אני אישית לא משתמש בהרבה מלח, אז הייתי שם 1/4 כפית. אבל אם את מורידה את האבקת מרק תשימי לפחות 1/2 כפית מלח.
      3. פטרוזיליה וכוסברה חצי צרור מכל אחד( מבטיח לך שאם יהיה קצת יותר לא יקרה כלום)

      מקווה שעזרתי
      בישול מוצלח וטעים
      ותחזרי לספר איך יצא לך
      בהצלחה 🙂

  10. רונה הגב

    היי,
    אשמח לדעת האם יש להשתמש באפונה קפואה (סנפרוסט) או אפונה יבשה?
    תודה!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד