אם עדין לא גילתם את הכוסמת זה כמה עובדות חשובות עליה, דבר ראשון כוסמת אינה דגן והיא שייכת משפחת הארכוביתיים. לכן אינה מכילה גלוטן. היפנים משתמשים בה להכנת אטריות סובה, האיטלקים להכנת פסטה ובאירופה מכינים מכוסמת גם קמח (זה לא קמח כוסמין).
בקיצור הכנתי לכם יופי של מתכון של כוסמת עם עדשים וגזר, ממש יוצא טעים ומכינים אותו בקלות. כי בנינו לא יזיק קצת גיוון מהאורז והקינואה.
רכיבים:
שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 כוס כוסמת
1 כוס עדשים
1 גזר מגורד גס
מלח
פלפל
1 כפית כמון
3 כוסות מים
אופן הכנה:
- משרים עת העדשים והכוסמת כל אחד בנפרד במים, למשך כחצי שעה. ומסננים אותם.
- מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב מעט.
- מוסיפים את הגזר, העדשים והכוסמת ומערבבים היטב.
- מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומערבבים עד שהתבלינים נטמעים ומבשלים למשך כחמש דקות. חשוב לערבב מדי פעם שלא ידבקו לתחתית.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור למשך כ 15 דקות.
היום בישולצ׳יק העלה מתכון של כוסמת בתוספת גזר ועדשים.המתכון נראה כל כך מזמין בתמונה
שהכנתי אותו כבר הערב.יצא מ ה מ ם וכל המשפחה טרפה את התבשיל.אני מכינה כוסמת שנים
אבל המתכון הזה הקפיץ את הכוסמת מעלה מעלה מעלה….תודה בישולצ׳יק.
תודה רבה בתיה 🙂
שלום, עדשים חומות או כתומות? אם אלה חומות לא דרוש השריה ארוכה יותר?
אשמח לדעת. תודה
היי פנינה
אני משתמש בעדשים ירוקות במתכון או בעדשים שחורות.
לגבי זמן ההשריה חצי שעה לפחות זה מספיק.
היי
ניסיתי כמה פעמים להכין כוסמת אבל היה לי קשה עם הריח
בגלל הריח אני שמה חצי כפית סודה לשתיה
הכנתי, יצא מעולה וטעים 🙂 תודה רבה על המתכון 🙂
היי עדי
תודה רבה שמחתי שאהבת 🙂
שלום רב בישולציק ,מקבלת ממך מתכונים במייל .יש לי שאלה ,יש לך מתכון לעוגה\עוגיות ללא סוכר?תודה מראש
שלום דיצה
אני מקווה שאת נהנית מהמתכונים
אין לי מתכון לעוגה או עוגיות ללא סוכר
אבל מבטיח לחשוב על משהו בנושא
היי
אשמח לדעת עם מדובר סכוסמת ירוקה או בכוסמת קלוייה
היי עירית
אני משתמש בכוסמת קלוייה זו שבמדפים בסופר
יעבוד גם עם כוסמת ירוקה?
היי אביטל
לא צריכה להיות בעיה, נראה לי שיעבוד יופי ויהיה טעים
מוזמנת לחזור ולשתף איך יצא
הכנתי את תבשיל העדשים הכוסמת והגזר יצא טעים מאד.לא יכלנו לחכות לצהרים ואכלנו חצי מהכמות
המתכון הזה יככב במטבחנו . תודה על המתכון .אנסה עוד מתכונים. שבת שלום
י
היי רוחמה
עשית לי את היום 🙂
תודה רבה
הכנתי עכשיו את התבשיל ויצא פצצה! טעים מאוד מאוד!
למרות שהייתי כן משרה קצת יותר את האדשים( טיפה קשה לחלק מבני ביתי) אבל טעים לכולם והמתכון יככב במטבחי! תודה רבה ושבת שלום!!
היי אילנה
תודה רבה, שמח לדעת שיצא לך טעים ואהבת
לגבי העדשים תמיד אפשר להשרות אותם יותר זמן, אבל זה כבר עניין של טעם 🙂
היי. האם יש לך מתכונים לאפיה ללא גלוטן?
שלום ולפני הכל תודה.
האם המתכון מתאים גם לעדשים כתומות?
כן אים בעיה להכין עם עדשים כתומות, יצא טעים מאוד
אחרי שהמים רותחים, מבשלים עם מכסה בלהבה נמוכה או גבוהה?
היי אחרי שמביאים את המים לרתיחה עם מכסה סגור וממניכים את האש וממשיכים בבישול (ממש כמו אורז)
לכוסמת ירוקה אין ריח והיא מאוד טעימה כאן. בד"כ במחלקה הירוקה בשופרסל.