אין כמו התוספות האלו שלוקח חמש דקות להכין והן יוצאות סופר טעימות ולא רק זה הן תמיד מזכירות טעם של בית. תבשיל אפונה וגזר הוא בדיוק התוספת הזו, מכינים אותה בצ'יק והיא משתלבת עם כל כך הרבה דברים כמו אורז, קינואה, ביחד עם עוף בגריל או קציצות.
רכיבים:
2 כפות שמן לטיגון
1 בצל קצוץ דק
1 שקית של אפונה עם גזר (800 גרם)
1 כף פפריקה
מלח
פלפל
1 רסק עגבניות קטן
1/2 1 כוסות מים
אופן הכנה:
- מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
- מוסיפים את השקית של האפונה וגזר ומטגנים עד שהאפונה והגזר מפשירים.
- מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור כ 25 דקות, עד שהאפונה והגזר רכים.
היי
אם אשים עגבניות רגילות או עגבניות שרי תמר במקום הרסק זה יפגע בטעם לדעתך?
ומה לגבי גזר טרי עם אפונה קפואה במקום גזר מהשקית?
יש טעם?
תודה.
היי אין בעיה לעשות שינוים כמו שהצעת, בטוח שזה יצא טעים 🙂
המתכונים נראים כל כך פשוטים להכנה . עושה לי חשק להכין. תודה רבה.
מקווה לעשות כן.
היי ציפי
תודה רבה על הפירגון
אשמח לדעת מה הכנת ואיך יצא 🙂
שלום לך
נכנסתי פעם ראשונה לאתר והדפסתי את המתכון. יצאו לי 7 עמודים בצבע שאין לי צורך בהם. מדוע אי אפשר להדפיס רק את המתכון ? ראה באתר של ניקי ב.חבל על הצבע והעמודים שנזרקים לפח.
היי מרגלית
אני אבדוק מה ניתן לעשות
מסכים איתך שזה סתם בזבוז של דפים ועצים
תודה רבה לך על תשומת הלב